10 mars 2011

Svampextrakt

Ett användbart sätt att ta vara på en liten mängd svamp eller ett överflöd av olika sorter är att göra ett koncentrat av svampen för att ha i kylskåpet och använda till att smaksätta olika maträtter. 

Rensa och skär svampen fint, lägg den i litet vatten och sjud tills den har givit ifrån sig så mycket vätska som möjligt. 


Svampen blir nästan smaklös, men den kan användas till inläggning. 


Sila ifrån vätskan i en kastrull och släng den om du inte vill äta den. 


Lägg i en kvist rosmarin, lite salvia, några lagerblad, lite peppar och mycket salt.
Du kan förstärka smaken ytterligare genom att tillsätta torkad svamp och vitlök.
Sjud vätskan tills den tjocknar, häll upp i ren flaska och förvara i kylskåpet.
Du kommer att upptäcka vilken underbar krydda svampextraktet är.
Säkert tar det slut fortare än du anar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌