RÅ SVAMP
Karljohan, Brunsopp, Svart trumpetsvamp, Blek taggsvamp, Tegelröd björksopp och Champinjon är utmärkta att frysa direkt råa.
Efter förvällning är Blodriskan alldeles utmärkt att frysa.
Låt svampen puttra i sitt eget spad på svag värme tills det mesta av vattnet har försvunnit. Tillsätt ev. lite salt men inget fett med tanke på hållbarheten och förvara svamparna i plastburk i frysen.
Välj små larv-fria exemplar.
Rensa omsorgsfullt, lägg 8 - 10 st. i en plastpåse, sug ut luften och förslut påsen.
Frys in och förvara i högst minus 18 grader.
Du kan också styckfrysa svampen genom att lägga ut dem på en bricka som ställs in i frysen.
Lägg dem i en påse när de är hårdfrysta.
Glöm inte att sätta etikett och datum på påsen.
Tina aningen genom att fritera den frysta svampen några sekunder, eller lägg svampen i kokande saltat vatten några minuter tills den är mjuk, låt den rinna av, skiva den och använd den färsk.
INFRYSNING MED SMÖR
Stek soppar i smör, vilket skyddar dem mot att frysskadas.
Var inte snål med smöret, 250 g till 750 g svamp.
Mjuk-stek några finhackade lökar i smöret, lägg i den skivade svampen och stek under omrörning i 10 - 12 minuter.
Låt svampen kallna och lägg den i tättslutande frysburkar.
Sätt etiketter med namn och datum och frys in.
Tina upp svampen i rumstemperatur i en timme eller använd mikrovågsugn.
Smörsvampblandningen används som grundstomme i soppa eller sås eller äts som den är.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮
♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥
°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌