Translate

16 mars 2011

Akvarieväxter

Akvarier utan plantor är inte lika bra som ett med en tät vegetation.

Vissa fiskar som älskar att rota och dra upp plantan, kan vara svårt att hålla en levande växt i.
Men det går alltid prova att ha grövre plantor som man täcker med större stenar vid rotsystemet så att det blir svårare att gräva för fisken där. Grövre plantor är inte lika goda att äta.

» Växter är ett effektivt reningssystem som tar upp fiskarnas exkrementer, renar på så sätt botten. Fotosyntesen i plantan tar upp koldioxid och gör om det till syre åt vattnet.
» Med bra plantor som får frodas och bli gröna ordentligt minskas alg- bildningen som är en näringskonkurrent till plantorna.
» Dessutom får fiskarna perfekta små ställen där de kan gömma sig. Vattenväxter tar upp näringen genom hela plantan. Vissa växter kräver mer gödning än andra för att kunna ta sig ordentligt i ett akvarie. I Zoobutiken finns växtgödning som är anpassat för akvarieväxterna. Flytande medel som hälls i vattnet , tabletter som läggs under rötterna osv. Den dagliga belysningen bör vara mellan 12- 14 timmar. Flytväxter kräver starkt ljus för att må bra. Plantor som trivs är lätt att föröka och man får grönare akvarier än man kanske räknat med. Fint! De kan föröka sig genom rotskott, eller man tar sticklingar.
» Det finns plantor som sätter frö och
» en del kan beskäras, men detta tillhör inte det vanligaste sättet för akvarister.

NÄR MAN LYCKAS MED AKVARIE- VÄXTER SOM BARA VÄXER HELA TIDEN KAN MAN..
» Tukta växten: Högväxande plantor som är högt uppe vid ytan och tom ovanför, klipper man av på mitten. Plantan är fin högst upp och denna del sätter man ner i sanden, den slår rot snabbt.
» Föryngra växten: De yngsta nya fina skotten vid botten, sparas och planteras om för att bli stora.
» Gallra växten: Vid tätt växande bestånd sparas de kraftigaste exemplaren och planteras.
» Uttunning av växten: Fungerar på samma sätt som gallring.

Mineraler som är viktiga för växten. Fosfor (P) Kalcium (Ca) Kalium (K) Kväve (N) Magnesium (Mg) Svavel (S) Minst lika viktigt är spårelementen för plantan. Bor (B) Järn (Fe) Koppar (Cu) Mangan (Mn) Molybden (Mo) Vanadium (V) Zink (Zn)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...