Translate

9 maj 2013

Ut och plocka med er.


En av de mest effektiva växter för att 
avgifta blodsystemet och 
stärka kroppen och blodet är Brännässla
den innehåller ca: 70 vitala ämnen.


Brännässla är bra för ögat, 
nässlor minskar det onda kolestorolet och 
risken för åderförkalkning.


Brännässla är ett välkänt botemedel mot allergi, 
inklusive hösnuva och andra allergier.

Det bidrar till att lindra inflamation som orsakats av allergiska reaktioner och rensar upp svullen näsa och tryck över bröstet.


Både Hundarna och Tuppen var helt galna i soppan.
Här har jag lagt upp brödbitar som 
fått suga åt sig av nässelsoppan.


Brännässla är rik på A,C,E,D,F och P med hög proteinhalt tillsammans med svavel, 
natrium, koppar, kalcium, mangan, krom och zink.


Brännässla är mycket näringsrik och kan användas 
som ett allmänt kosttillskott och är 
speciellt bra för dem som håller på 
att tillfriskna från sjukdom, 
har blodbrist eller är äldre.

Så tar du hand om nässlorna:
* Färska – Förvara i plastpåse i kylskåp.
Torkade – Bred ut nässlorna på en bricka och låt torka på ett mörkt och varmt ställe. 
Förvara sedan mörkt och torrt i en burk.
* Frysta – Förvällda nässlor kan frysas in.

Så förväller du nässlorna:
Plocka 1 liter späda nässlor. 
Skölj i vatten. 
Koka sedan 2 minuter i saltat vatten. 
Låt rinna av.
1 liter färska nässlor blir ungefär 1 dl förvällda.


Här nedan har du en handfull utdrag från olika sajter. Länken dit hittar du om du klickar på varje huvudrubik till de olika inslagen.

Brännässla tillhör de bästa medicinalväxter vi har. Om vi människor visste vilken läkande kraft den har skulle vi ta vara på den mycket bättre.

Läkekraften har den i roten, stjälken, bladen och i blommorna. Nässlan innehåller rikligt med järn, vitaminer och mineraler. Den är vår bästa blodrenande och samtidigt blodbildande medicinalväxt. Eftersom den även har god verkan på bukspottkörteln sänks blodsockret genom nässelte.

Vid en viss ålder börjar en minskning av järnhalten i blodet, man känner sig trött och utmattad , då kan det vara bra med en kur av den järnrika färska nässlan. Brännässlan kan även minska mottagligheten för förkylningar, bota eksem och huvudvärk. 

Om du behöver ork och energi, ge din kropp en uppiggande nässeltekur. Brygg 2 tsk torkad nässla till en kopp kokande vatten, låt dra 5-7 minuter. Drick gärna klunkvis 2-3 koppar per dag i ca 4 veckor.

I förebyggande syfte kan man dricka en kopp nässelte per dag under hela året, med ca tre veckors uppehåll två gånger per år. Naturligtvis är de färska nässlorna bäst, ju fräschare de används desto större blir läkeffekten. Torkade nässlor går också alldeles utmärkt att använda.

Torkad nässla kan man också blanda med müsli, i bröddeg, när man gör paj kan man blanda nässlan i äggsmeten. Om du har möjlighet, passa på till våren när nässlorna kommer med sina första skott, förse dig med sax och handskar och ta vara på denna förnämliga medicinalväxt.


Stimulerar blod och blodbildning samt cirkulationen. En fördel vid besvär som fång. Nässla rengör bindväv (kroppens soptipp) och ökar på så vis rörligheten. Nässla stimulerar hela mag och tarmkanalen till stabilare och jämnare funktion


Pulveriserad brännässla.

Brännässlan är lättåtkomliga vitalämnen, som landets motsvarighet till nyttiga alger. Den är en prakt bland medicinalväxter, en juvel fullspäckad av viktiga näringsämnen. Att äta brännässelpulver är det yttersta sättet för konsumenten att nå dessa ämnen och det mest ekonomiska. Människor, tamboskap och husdjur behöver således inte dyka efter alger för att få i sig nyttiga livsmedel och multivitamin.
Den bästa hälsostimulansen sker av helt naturliga nyttoämnen, via riktig hälsomat, inte av syntetiskt fabricerade hälsopiller, algodlingar eller juicer, med dylika produktionsmetoder och tveksama tillsatser - även om tillverkarna använder ord som "Helhetshälsa", "Natures own", "Life", "färskpressat" eller tal om att frekventera kroppens naturliga behov.
I hälsohandeln säljs jämförelsevis dyra spirulina preparat, green-food, lusthöjande preparat, syntetiska C-vitaminer och fabricerade multivitaminer, järnsaft, antioxidanter, thylakoider, tränings och hårkurer - ofta med latinska eller finurliga namn för att motivera skyhöga priser. Re-fresh nässla i pulverform rymmer redan allt detta, åtminstone allt det nyttiga eftersom den är helt utan onödiga tillsatser En prisjämförelse blir förstås omöjlig - men se själv - att köpa piller ett och ett skulle snart bli flera tusentals kronor. Även österländska algimporter eller brittiska motsvarigheter av odlat vetegräs faller platt mot nässlan, både vad gäller pris, miljö och hälsoeffekt.
Re-fresh Brännässlepulver tillhör en kategori för sig. Den är riktig hälsokost och framtidens kur för att på allvar höja allmänhälsan. Den är hela naturens komplexitet och därför den synergistiska effekt som ger hälsa, inte den industri som fördelar och manipulerar innehållen. Man prånglar ut en illusion om det ulltimata pillret. Men vad så kallat isolat ger kroppen är ofta en tveksamt nytta eller t.o.m. skador. Be istället din butik att ta in Re-fresh Brännässelpulver eller andra av våra naturäkta superfoods, för att få enklast möjliga tillgång till spirande supermat närma dig.
Brännässlan har ca 70 hälsogivande näringsämnen, en vitalrikedom som innebär ett enastående sunt tillskott. Den vilda plantan är även bättre än ekoodlat då den inte har någon negativ miljöpåverkan, den är naturen själv. Nässlorna plockas inte vid smutsiga industrier eller vägar. Se gärna vår länk till en bra analys av många fasta parmetrar hos nässlor, nederst på denna sida.

Nässlan mot ohälsa, rent allmänt.

Synergismen är ett aktuellt ord som betyder att ämnena fungerar bättre med hjälp av varandra och mycket effektivare än om de tagits var för sig. Det är väl som vilket team som helst, och tänk om ett fotbollslag bara hade ett gäng målvakter. Visst är en målvakt väsentlig för spelet. Men det blir naturligtvis en sämre match av målvaktslaget än vid både målvakt, backar, centerspelare och forwards oavsett meriter hos målvaktslaget. Dessutom är man säkert överens om att fotboll bör spelas av fotbollskunniga, inte av kopior (syntesism) eller av opassande tillsatser (som om spelarna hämtades från de högljuda kommentatorerna eller om frisparkar slogs av inhoppande åskådare"). Brännässlor i en avsikt att nå maximal hälsa bör inte kokas, soppa eller te förstör helt enkelt en stor del av näringen.
En samlad supernäring är en bra motvikt vid alla former av ohälsa eller underminerande ovanor. Att dricka pulveriserad nässla med vatten, källvatten eller grapejuice är "att befrämja det intelligenta". Man blir vad man äter och äter vanligtvis vad man blivit, vilket övergripande talar för sunda källor vid valet. I alla avseenden är nässlan en viktig ingrediens för ökad allmänhälsa, en stimulans av den hälsa som sidosatts men som därmed finns inom räckhåll. Att höja sin hälsa rent allmänt kan innebära mycket mot den ohälsa man man levt till.

Basgörande Brännässelpulver - mot hudproblem, magåkommor samt kroppsförsurning.

Torkat nässelpulver som innehåller Magnesium, Mangan, och Kalcium är kraftigt basgörande (och löser ut urinsyra, exempelvis ur bindväven). Detta ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar, njurinflammationer, ödem, kramper, reumatiska besvär och vid flera så kallat diffusa smärtåkommor. Nässlan anses även vara blodstillande på åtkommande näsblod, blödningar av mag - och tarmsår samt lindrande på högt mensflöde, mensvärk. Av gamla tiders huskurer har den till och med använts som kur mot hemorrojder.
Nässlan som är basbildande är mycket blodrenande. Ett neutralt pH avlastar alla organ vid ämnesomsättningens syragivande rester. Det innebär allmänt stärkande hälsoegenskaper. Att nässlan skapar ledig kapacitet ökar även kroppens beredskap mot de "påfrestningar" som blir av så kallat "läkeeffekter" (ex. giftutdrivande reningsterapier, detoxing med flera), inte minst av nässlans rikedom av antioxidanter. Effekten av ett höjt pH-värde ger en positiv påverkan åt skelettet samt vitare ögon(vitor) och tänder.

Nässlan är starka antioxidanter och ett sunt järntillskott.

Brännässlan innehåller mycket växtbaserade fytonäringsämnen. Dessa har en alltmer visad inverkan på kropps- och sinnesfunktioner. Flera studier visar t.ex. att cancerrisken minskar avsevärt om man äter mycket frukt, bär, grönsaker och fibrer.
Några fytokemikalier är Indoler (för östrogenomsättningen samt skydd mot bröst- och livmodercancer), Sulforafan (som finns i mörkgröna klorofyllrika växter. Aktuell forskning bevisar 2008 - 09 att ämnet kraftfullt reducerar delningen av bröstcancerceller, över 50% enligt de senaste amerikanska studierna - d.v.s mer än många anticancerpreparat och förstås utan dess svåra biverkningar. Slulforafan ger även support vid leveravgiftningen), Flavonoider (tumörhämmande antioxidanter), monoterpener (motverkar cancer genom cellreglerande funktioner), samt Polyfenoler som är starka antioxidanter.
Klorofyll är kort och gott växternas blod och anses starkt vitaliserande, exempelvis för hjärnan. Den mörkgröna nässlan har stora mängder Klorofyll som ger bra blodvärden och stöd i kroppens avgiftningsprocedurer samt skydd mot miljögifter och negativa strålningseffekter. Klorofyll sägs liksom C-vitamin stimulera omsättningen av nässlans för övrigt rika järninnehåll. Tag inte järntillskott via trevärt järn (exempelvis vanliga järntabletter), eftersom det kan accelerera sjukdomsgivande oxidativa processer och ge förstoppning (mer om järn ned i texten). Nässlan är en riktig på C-vitaminkällaett omtalat vitamin som oomtvistat rekommenderas i många tillfrisknings- och hälsosammanhang. Det naturliga innehållet av C-vitamin är gynnsam bl. a. för immunförsvaret, för allmänhälsa och för synen - tester med C-vitamin har exempelvis visats ha hög läkefrekvens på äldre vid grå starr, där upp mot 60-70 % kunde undgå de konventionella mekaniska behandlingsformerna. Kom ihåg att det är stor skillnad på organisk vitamin C som i nässlan jämfört syntetiska C, utvunnen askorbinsyra.

Vitalitetshöjande, potenshöjande och allmänlusta.

Nässeltillskottets många vitaminer, mineraler och spårämnen stärker ådersystemet. Ett tillskott av nässla vidgar kapillärerna och ökar genomblödning i blodkärlens finaste och yttersta vägar, inte minst via dess innehåll av organiskt svavel (som man tagit fasta på vid produkten MSM, läs mer om effekten under MSM varan). En bättrad cirkulation och kärlvidgande stimulanser motverkar exempelvis nedsatt mandom och flintskallighet. Effekten av nässlans L-Arginin, magnesium, folsyra, zink m. fl. ger enligt undersökningar ökad potens samt ett spinn för hans och hennesallmänlustar ( och med extra kraft om nässlan blandas med 100% grapejuice som på naturlig väg innehåller mycket salisylsyra ). Salisylsyra förenklar bl.a. blodcirkulationen.
Den vetenskapliga förklaringen är att L-Arginin utgör den effektivaste beståndsdelen vid bildandet av kväveoxid, som ger musklerna avslappning samt ser till att blod flödar till erektionen. Men kväveoxid är också en av de viktigaste ämnena som påverkar hjärnans lustcentrum. Därför kan L-Arginin bidra starkare erektioner. För sperma produktionen är L-Arginin en motor i spermidin/spermin-syntesen, två avgörande ingredienser i sperma. L-Arginin ingår även vid kopieringen av spermaceller.
Daglig nässelpulver och MSM och förstås en rejäl nässelpulverdos inför tillfället (ca 3 msk) ihop med ca 5 dl färskpressad grapejuice (drucket under 15-20 minuter) är så nära man kan komma en naturlig viagra, för både han och henne och är mångdubbelt billigare än exempelvis så kallat Maxiumumpiller, l-Argiplex, Prelox eller liknande pillerlaborationer och alltså onödiga kapseltillskott. Även vår Damianaört (te) anses vara ett naturligt afrodisiaka.
Tekniskt framställda preparat och därmed överdrivet koncentrerade L-Argininpreparat kan till och med bli livsfara om konsumenten har svagt hjärta eller är åderförkalkad, för att inte tala om biverkningarna av "riktig" viagra - matsmältningsproblem, muskelvärk, synpåverkan, rubbat färgseende, ljuskänslighet, dimsyn, blodsprängda ögon, ögonsmärtor, ansiktsrodnad, nästäppa, kräkningar, överkänslighetsreaktioner, hudutslag, näsblod, smärtsamma och farligt förlängda erektioner, huvudvärk, yrsel, kraftiga hjärtslag, högt blodtryck, lågt blodtryck, svimning, stroke, oregelbundna hjärtslag, bröstsmärtor, dödsfall, hjärtattack, minskat blodflöde till hjärnan - så kallade läkemedel av den här sorten är knappast något att rekommendera.
Ett "halvnaturligt" komplement till brännässelkuren, och som kraftfullt ökar effekten, är tillskottet av organiskt MSM ( se produkt).
Att äta nässelpulver som dagligt profylax mot en allmänt avmattad tillvaro borde vara folkligt. För maximal naturlig "stå upp" effekt gör man ett dagsunderhåll med nässelpulver. Avstå eller reducera gärna alkohol, öl, vin, knark, anabola steroider, lyckopiller, nikotin, koksalt samt konsumtioner till skadesyror och syraöverskott kombinerat med stort köttätande samt fel fetter (uppluckrar skelettet, komprimerar hållningen, fetgör buken vilket skapar förträngningar mot könsdelarna). Dessa konsumtioner motverkar livskraften och viriliteten.
Undersökningar av män med låg spermieproduktion sammanfaller på onormalt lågt folsyra i spermierna. Nässlan med ca 200ug folsyra per 10 gram pulver är en sund lösning av bristen.

Tillskott för ammande och vid motion/träning samt för hår, hud och naglar

Re-fresh Brännässlepulver är en enastående källa av vitala ämnen, exempelvis för den som ammar. Vårt gröna pulvret är alltså mer än erotiska anledningar. Nässelpulver som har alla nödvändiga aminosyror är ett riktigt tillskottsval vid all sund motion likaväl som vid elitsatsande hårdpass. Nässlan stimulerar även hår, hud och naglelkvalité (bl. a. av olika B-vitaminer, kiselsyra, fosfor och mineraler.).

Nässlan mot högt blodsocker/ G.I-effekter.

Ingen av naturens örter tål jämföras nässlor ifråga om vitaminrikedom, mineraler, spårämnen samt växtsteroler, som kraftsamlar immunförsvaret. Vissa växthormoner har egenskaper reglerar blodsockret. För diabetiker, presumtiva diabetiker och övrig sundhet torde nässlan stå meny som dagligdags mellanmål. Bara att sänka blodsockret och insulin skulle ensamt ge hälsofördelar, långt större än så kallade mediciner någonsin.
Nässlan såsom andra gröna bladväxter innehåller thylakoider. Dessa gör att fettförbränningen sker jämnare, minskar blodfetterna och tillfredställer mättnadskänslan. Personer i svenska studier som tagit spenat- och nässeldrinkar och andra "gröna shots" gick ned i vikt, framförallt i fettmassa, även fast de uppmanats att äta som vanligt. Studien uppfattades dock så att testpersonerna tyckte det var osmakligt att dricka de gröna shotsen, så nu har forskarna producerat en tablett. Av marknadsskäl kan man säkert förstå. Nu kan industri ta över och mångmiljoner inbringat av så kallat pillerhälsa. Den med nässelpulver når riktig hälsokost och riktig hälsa.

Nässlan mot fosterskador och stroke.

Brännässlans innehåll av Folsyra minskar risken för fosterskador, ryggmärgsbrock eller missfall (till skillnad mot så kallade värkmediciner). Folsyra begränsar bevisat strokerisken. Innehållet av folsyra i nässlan är bland de högsta, ca 200ug per 100 gram färskvara, alltså av en slätstruken matsked Brännässälpulver. Nässlans järninnehåll gör att många gravida kan undgå biverkande järntabletter. Se även receptet på Re-fresh egen hälsococktail - klicka här - och scrolla sedan ned till rubriken.

Nässlan mot demens, infektion eller mycket mer.

Acetylkolin är en transmittorsubstans för retledningen i nervsystemet. Nässlan ger därmed naturliga effekter mot senilitet och demens.
Brännässlans karotin är ett förvitamin till vitamin A. Detta är infektionshämmande och antiinflammatoriskt. Innehållet av myrsyra verkar också infektionsdämpande.
Några viktiga nässelämnen: acetylkolin, heltäckande aminosyror, proteiner, B-vitaminer, bioflavonider (mycket läkande växtsteroler), C-vitamin, folsyra, fosfor, glykosider, järn, kalcium, kalium, karoten, kiselsyra, K-vitamin, koppar, krom, mangan, magnesium, myrsyra, provitamin A, serotonin m.fl.
Men det är inte ämnena ett och ett som utgör det mest intressanta, det gör ämnena ihop och i sin naturliga konstellation. Synergism betyder på ett ungefär att ämnena i relation till varandra förstärker det enskilda ämnets effekt och kvalité samtidigt som helt nya egenskaper uppstår. Naturläkemedel som Re-freshs är förstås väldigt effektiva. Vad som krävs av dig blir att inta tillräckliga doser. Det är doseringen som avgör verkan. 1 msk nässelpulver motsvarar en härlig bunt färska nässlor, ca 100 gram.

Dosering och förvaring.

Skaka ca 1 msk pulver (i shaker eller annan burk med lock) till ungefär 1,5 dl vätska 1-2 ggr/dag.
Pulvret förvaras mörkt, torrt och svalt/rumstempurerat.

Nässlor är överlag ett otroligt nyttigt livsmedel, rena hälsobomben. Se en innehållstest som visar många verksamma hälsoämnen. Observera att det rör sig om ett antal fasta parametrar och inte en fullständig analys av brännässelpulver. Läs mer - klicka här.


Brännässlan är landbackens alger.
Nässlan innehåller främst rikligt med klorofyll samt bl a kiselsyra, järn, kalcium, folsyra, aminosyror, magnesium, myrsyra, serotonin, acetylkolin, glykosider, mangan, provitamin A och C-vitamin samt B-vitaminer i lättupptagliga former. Den kan ha en mycket blodrenande effekt samt kan verka allmänt stärkande för hela kroppen. Brännässlan är mycket basgörande/ avsyrande. Blanda gärna brännässlepulver med pH-kalken (cirka en tjugondel nässelpulver för bästa smak). Nässla innehåller cirka sjuttio vitala ämnen. Den plockas minst trehundra meter ifrån större väg samt ej intill gödselstäder. Endast de nya/unga skotten på max 10 cm plockas. Nässlan vitaliserar könskörtlarna, och kan verka föryngrande på lekamen. Blanda med grapefruktjuice.

Liten information kring brännässla – Urtica Dioca
Denna utmärkta multivitamin-mineral-vitalämnesväxt är sedan urmindes tider använd inom läkekonsten samt inom klädeskonsten för dess starka fibrer – främst i stammen/stängeln. De basgörande bladen med dess "kiselhår” är främst använda till att driva överflödig urinsyra, mjölksyra samt fosforsyra ur försurade kroppar. På så vis är den oerhört blodrenande, vid terapeutiska intag förstås (2 till 3 matskedar per dag).Nu är tid att plocka nässlor. De fina späda nässlorna har full livskraft och passar både till en förträfflig nässelsoppa eller en hejdundrandes hälsokur. De är bra bland annat för urinvägar, mensbesvär, mag- och tarmsårsblödningar, hemorrojder och livmodersblödningar, kronisk hosta eller eksem och hudutslag.

Brännässlor kan tyckas vara besvärliga växter som växer överallt där man minst önskar. Faktum är att de är något av de mest hälsosamma växter vi har tillgång till i vårt land.  Nässlornas hela växt är brukbar som diet och läkemedel. Denna artikel tar bara upp  en bråkdel av dess goda egenskaper.

Förr i tiden använde man sig i större grad av naturens ”eget” apotek än vad man har kunskap om och tro på idag. Brännässlan är inte bara en god järnleverantör, den är blodrenande, har god verkan på eksem och friskar upp kroppens alla organ och vävnader. Den är också mycket rik på mineralämnen, samt vitamin A och C.

Inom homeopatin framställer man en essens mot eksem och andra hudåkommor av den färska örten.

En huskur/dekokt kan se ut så här: Tag 1,5 – 2 tsk klippt nässla, till en kopp vatten, sjuds kort och får dra i 10 – 15 min. 2-3 gånger dagligen mot blåskatarr och reumatisk värk (bör tas under minst sex veckor).

En annan huskur: Färsk, pressad saft (1-2 msk, 2-3 gånger dagligen) ges mot blodbrist, psykisk och fysisk trötthet och som stärkande medicin.

En hälsosam rätt 
innehållande nässlor kan tillagas på följande sätt:

Potatis skäres i tunna skivor eller strimlas på råkostjärn. Lägges i stekpannan varvtals med finklippta råa nässlor och finhackad lök, eller vitlök. Lite varm mjölk och smör spädes på, och pannan gräddas i varm ugn.

En soppa tillagad av späda nässlor på våren är den bästa hälsoföda man kan få. Nedan förslag på ett recept:

Nässelsoppa

2 liter späda, välrensade nässlor (klipp bort det mesta av stammen)
10-12 dl ljus buljong
2 msk finhackad gräslök (om du har)
1 krm stött fänkål
1 msk vetemjöl
1 msk smör
och om du vill, en skvätt grädde

(4 hårdkokta ägg)

Gör så här:
 Skölj nässlorna noga och lägg dem i kallt lättsaltat vatten. Ge dem ett uppkok och förväll dem i 10 minuter. Skumma ytan. Låt dem rinna av i en sil och finhacka dem (eller mixa) Spara kokspadet till buljongen.

Späd kokspadet med vatten till rätt mängd för buljongen och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och tillsätt de finhackade nässlorna, gräslöken och fänkålen. Arbeta ihop smör och mjöl och red av soppan. Kan serveras med kokta ägghalvor som delats på längden.


Referenser

Strömbom, C (1983) ”Gamla örtmediciner och läkeväxter”, Launert, E (1983) ”Nyttiga växter”, Nilsson, S & K, (1982), ”Skördefest”.
Våra inhemska läkeörter.

Nässlan är en av våra bästa läkeörter och vår bästa bladgrönsak. För medicinskt bruk kan du torka äldre nässlor i buntar i skugga, repa av och torka fröna på sensommaren (det gör inget att det är mycket grönt med fröna), eller dra upp och torka rötterna. Förvara torkade nässeldelar svalt, helst i en mörk glasburk.
För köket kan du klippa av de översta 20 cm av unga nässelskott på våren. Om du vill plocka nässlor över hela sommaren kan du klippa samma nässlor några veckor senare, och igen några veckor senare - på så sätt växer nya sidoskott på dina nässlor, och du behöver inte plocka äldre segare nässlor till mat. Du kan äta dina skott genast (förväll tills stjälkarna är gula för att förstöra brännhåren), eller frysa eller torka dem. En liter färska nässlor ger ungefär 1 dl förvällda nässlor, och om du fryser dem är det bra att finhacka dem först.
Jag har provat två sätt att torka unga skott: antingen torkar jag dem i buntar som de är, eller så förväller jag dem innan jag buntar dem för torkning. De är mycket godare förvällda, men buntarna måste vara små för att undvika mögel under torkningen.
Du kan förvara torkade nässelskott som de är, eller göra ett pulver av dem. Hela nässelskott skall krossas till mindre delar innan du använder dem. Färska, torkade eller djupfrysta skott (hur du vill) kan användas t.ex. i fil, gräddfil, bröd, pannkakor, soppor, såser, äggrätter, stuvningar, potatismos - möjligheterna är många. Jag tycker om muskotnöt som krydda på mina nässlor.
Nässlor innehåller nitrater, speciellt om de växer på en aktiv kompost. Rester av nässelrätter bör därför inte värmas upp.
Både unga och gamla nässlor innehåller en stor mängd vitaminer, mineraler, spårämnen och fibrer. De lämpar sig därför som stärkande kur närhelst du känner att du behöver något vitaliserande. Kuren skall räcka 6 veckor, och du kan antingen göra ett te (häll kokande vatten över nässlorna eller koka upp dem) av äldre nässlor eller använda nässelskott i din matlagning under denna tid. Kuren är mera effektiv om du plockar dina nässlor själv.
Om du låter nässelte (infusion eller dekokt) stå från morgon till kväll fälls de flesta av nässlans mineraler och spårämnen ut, så det lönar sig att dricka teet genast.
Nässlans blad och skott är blodrenande genom att de stöder blodet i dess uppgift att transportera ut avfallsprodukter. Te av bladen har använts mot blåskatarr, reumatisk värk, psoriasis, eksem, och andra hudåkommor. Om du tar nässlor för hudproblem eller reumatism bör du också kolla dieten.
Rötterna har länge använts för milda prostatabesvär.
Nässelfrön ger energi, speciellt om du är trött hela tiden; ät en matsked per dag, t.ex. i fil.
Om du är skallig kan du pröva nässelfrö-oljan - den lär stimulera hårväxt: fukta 1 del torkade nässelfrön med 1/5 delar vodka, låt stå över natten, rör ner 3 delar matolja, låt stå i en vecka, sila, och massera i skalpen innan du duschar eller simmar.
Henriette Kress
örtterapeutBrännässla (urtica dioica)

Brännässlan rensas bort som ogräs men är i själva verket en av de nyttigaste medicinalväxterna ovan havsytan. Den växer snabbt, finns i överflöd, och innehåller en naturligt balanserad cocktail av ca 70 näringsämnen med bl.a. alla essentiella aminosyror. Just balansen är en faktor vi trycker på, då rätt förhållande mellan substanser är det som skapar synergi.

Synergi innebär att ämnen verkar tillsammans och skapar en starkare effekt än de har var för sig – ibland även nya effekter. Rätt kombination av ämnen i rätt förhållande är nyckeln till en verkligt hälsobringande effekt. I syntetiskt framtagna hälsopreparat isoleras det man bedömer vara de aktiva ämnena, vilka inte alls är lika aktiva när de inte har med sig de ämnen de är menade att samverka med. En ficklampa lyser först när den kombineras med ett batteri, och det måste vara rätt sorts batteri.

Nässla innehåller bl.a. acetylkolin, alla essentiella aminosyror, proteiner, B-vitaminer, bioflavonider, C-vitamin, folsyra, fosfor, glykosider, järn, kalcium, kalium, karoten, kiselsyra, K-vitamin, koppar, krom, mangan, magnesium, myrsyra, provitamin A, serotonin, m.fl.


Mot försurning

Baser och syror motverkar varandra, och mittemellan ligger neutralt pH 7. Nässelpulver är kraftigt basgörande. Detta innebär att urinsyra löses upp ur bindväven, vilket ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar, njurinflammationer, ödem, kramper, reumatiska besvär med flera så kallat diffusa åkommor. Nässlan kan även hjälpa dig som har återkommande näsblod, blödningar av mag- och tarmsår eller kraftig mens/mensvärk, eftersom den verkar blodstillande.


Att nässlan är basbildande innebär också att den är mycket blodrenande, vilket avlastar alla organ relaterade till ämnesomsättningen. På så vis är nässlan inte bara hälsosam, utan ökar kroppens beredskap för påfrestningen av s.k. detox (giftutdrivande rening). Ett höjt pH innebär också positiva effekter för skelettet, samt ger vitare ögonvitor och tänder.

Antioxidanter, klorofyll och bra järn

Brännässlan innehåller mycket fytonäringsämnen, vilket är naturligt förekommande kemiska föreningar i växter. Modern vetenskap har börjat intressera sig för området, men utbudet är enormt stort och bara en bråkdel av fytonäringsämnenas effekter har dokumenterats i tester. Därmed ska vi inte glömma bort att kunskapen om växternas egenskaper utgjort själva grunden för naturmedicinen i flera tusen år. Moderna studier visar t.ex. att cancerrisken minskar avsevärt om man äter mycket frukt, bär, grönsaker och fibrer.


Några fytokemikalier är indoler (för östrogenomsättningen samt skydd mot bröst- och livmodercancer), sulforafan (support vid leveravgiftning), flavonoider (tumörhämmande antioxidanter), monoterpener (motverkar cancer genom cellreglerande funktioner), samt polyfenoler som är starka antioxidanter.


Nässlan är rik på C-vitaminer och klorofyll. C-vitamin är bra bl.a. för synen och immunförsvaret. Klorofyll omvandlar syre i växter och hjälper även syresättningen i vårt blod, vilket friskar upp i synnerhet hjärnan. Det gör också att vi lättare tillgodogör oss nässlans stora innehåll av järn (synergi!), samt ger kroppen support vid avgiftning och skydd mot miljögifter och negativa effekter av strålning.
   Järntillskott är en känslig fråga. Vanliga järntabletter ger tillskott av trevärt järn, vilket inte är vad kroppen vill ha. Naturligt järn är det bästa, och rekommenderas i synnerhet till gravida kvinnor, då järn i tablettform kan medföra bieffekter.

Cirkulation, potens och vikten av folsyra
Nässla innehåller många vitaminer, mineraler och spårämnen som stärker ådrorna, och främjar också blodcirkulationen genom att vidga kapillärerna och se till att genomblödningen sker ordentligt. Detta ger positiva effekter vid flintskallighet och stimulerar potens och hans/hennes allmänlust.

Den viktigaste substansen vid bildandet av kväveoxid heter L-Arginin, som också finns i nässla. Kväveoxid bidrar till flera funktioner i kroppen: det gör att musklerna slappnar av, stimulerar spermaproduktionen, påverkar hjärnans lustcentrum och gör att blod flödar till erektion. Med andra ord naturligt Viagra, som är dyrare och långt mer hälsovådligt.


Män med låg spermieproduktion visar i undersökningar också onormalt låga nivåer av folsyra i spermierna. Halten folsyra i nässla är ca 200 ug per 100 g färskvara, vilket är bland de högsta uppmätta koncentrationerna man kan hitta. Kom ihåg att förhållandet mellan färskvara och pulver är 10/1: 200 ug är koncentrationen i 10 g nässelpulver. Folsyra har inte bara inverkan på spermaproduktion; den minskar risken för fosterskador, ryggmärgsbrock, missfall och stroke.

Ammande och motionerande

Nässla innehåller många vitalämnen som är viktiga för spädbarn att få i sig och rekommenderas därför till ammande mödrar. Den innehåller också alla essentiella aminosyror och är ett utmärkt tillskott vid motion, såväl veckoslutsjoggning som elitträning. Nässlan är rik på kiselsyra och olika typer av vitamin B, och stimulerar också hår, hud och naglar.

Mot högt blodsockerFå örter kan tävla med nässlan i vitaminrikedom, mineralhalt, mängd spårämnen och växtsteroler. Den ger en kraftinjektion år immunförsvaret och har egenskaper som kan reglera blodsockret, varför den är mycket rekommenderad till diabetiker och människor som riskerar att utveckla diabetes.
Mot demens och infektionAcetylkolin finns i nässla och är en viktig transmittorsubstans i nervsystemet. Tillskott av acetylkolin ger positiva, naturliga effekter vid senilitet och demens. Nässla innehåller också karotin, ett provitamin som kan omvandlas till vitamin A, vilket är infektionshämmande och anti-inflammatoriskt. Det får hjälp av myrsyra, som även det finns i nässla och verkar infektionsdämpande.Dosering och förvaring

1 msk nässelpulver motsvarar ca 100 g färsk nässla. Pulvret förvaras mörkt, torrt och svalt/rumstempererat. För maximal effekt bör nässelpulvret inte användas i soppa eller te utan tas till exempelvis juice eller vatten.

Skaka ca 1 msk pulver (i shaker eller annan burk med lock) till ungefär 1,5 dl vätska 1-2 ggr/dag. För maximal effekt rekommenderas dagligt intag.

För naturlig viagra:
3 msk torkat nässelpulver i upp till 7 dl färskpressad grapejuice (drick under under 20-30 minuter) är så nära man kan komma en naturlig viagra, för både honom och henne, och är betydligt billigare än Prelox, Maxiumumpiller, l-Argiplex eller liknande konstgjorda tillskott


Nettle Allmän information
Nässla har en upprätt stjälk som är två till tre meter i höjd och bär mörkgröna blad med tandade marginaler och små, oansenliga blommor. Nettle växer vilt och även om vissa arter av Nettle kan orsaka brännande smärta som varar från timmar till veckor, kan det också fungera som en medicin. I antikens Grecian tider Nettle Juice användes behandla bett och stick. Romerska soldater uppges använda den irritation som produceras av Nettle lämnar för att hålla benen varma i gästvänliga nejder i Storbritannien. Nettle tea ordinerades av europeiska naturläkare för lungsjukdomar, och indianer använde det som ett stöd under graviditet, förlossning och omvårdnad. I folkmedicinen, det används för att behandla astma. Nettle har slemlösande, kramplösande, urindrivande, sammandragande och tonic egenskaper. Denna växt är också rikt på klorofyll, betakaroten, järn, kisel och kalium och vitamin C.


Nettle Använder & vetenskapligt stöd för
Nettle Root används flitigt i Europa för behandling av godartad prostataförstoring (BPH), eller prostataförstoring. Baserat på en preliminär studie vid National College of naturläkemedel medicin i Portland, Oregon, har nässlor blad blivit en populär behandling av allergier (hösnuva), men används också för att hjälpa till med struma, inflammatoriska tillstånd, reumatism och artrit. Denna ört hjälper rena kroppen från gifter och avfall.Nässlor kan lindra vätskeretention, infektioner i urinblåsan, stenar och grus. Externt, kan den användas på skärsår och sår, hemorrojder, näsblod, och för lugnande och läkande brännskador. Nettle används i vissa hårvårdsprodukter för att stimulera hårsäckarna och reglera uppbyggd hårbotten olja. I sin kokt form är Nettle mycket näringsrika och kan användas som en generell kosttillskott och är särskilt bra för dem som konvalescent, anemisk, eller äldre.


Nettle Dosering Information
Nässla kommer i olika former och är en ingrediens i många produkter. Den rekommenderade dosen av Nettle rot, enligt kommissionens E, är 4 till 6 g dagligen i hela roten, eller en lika stor dos av det koncentrerade extraktet. Effektiviteten i att använda Nettle rot för att behandla prostatabesvär tros kunna förbättras när det tas med Saw Palmetto eller pygeum. Den rätta doseringen för allergier är 300 mg två gånger dagligen av frystorkat Nettle blad. För andra formuleringar, är det bäst att läsa och följa anvisningarna på produktens etikett.


Nettle Säkerhet & Interaction Information
nässlor blad tros vara säkra eftersom det har sedan länge använts som livsmedel. Nettle Root har inte så lång historia, men inga signifikanta biverkningar har noterats i Tyskland där Nettle rot används flitigt. Det finns en viss oro från ett teoretiskt perspektiv som Nettle kan interagera med diabetes, blodtryck, anti-inflammatorisk och lugnande mediciner, men det finns inga rapporter om eventuella problem som uppstår i verkliga livet. Tala alltid med din läkare innan du tar tillskott utöver eventuella mediciner du tar.

NÄSSLA
F. Urticaceae (namnet kommer från 'noedi' mening nålen)
Beskrivning
Över 500 arter av nässlor växer över hela världen, något mer motbjudande än andra för sin kraftfulla sting. En art som är infödd till Java kan orsaka ett sting som kan pågå flera månader. De arter som anges nedan har liknande egenskaper, och är de viktigaste arter som används för medicinska och kulinariska användningsområden. Greater Nettle (Urtica dioica) Netel, Brennessel, Wergula, sticka-blad, FIFFEL, Jenny-nässlor, The Arthritic hjälpare. Mycket härdig, perenn, 1-1,8 meter hög, med spretigt eller upprätt, fyrkantiga stjälkar, täckt med fina stickande hårstrån.Äggrunda formade blad, till 10cm långa, med djupt tandade marginaler, täckta i fina hår.
Nettle Urtica Dioica
Nettle Urtica Dioica
Artnamnet, 'dioica ", indikerar att de manliga och kvinnliga blommor brukar bildas på olika växter. De vita / gröna blommor bildar i små kluster.Utbredning av utsäde, sticklingar eller rot division. Rötter sprider jord, liknande vana att mint. Av denna anledning, är det klokt att plantera inom en barriär, eller ge den en plats på egen hand där den inte kommer att växa till andra växter. Nettle är anpassningsbar till någon jord eller klimat. Detta är de arter som jag föredrar att växa, eftersom det är en perenn, vilket betyder att jag har blad att plocka hela året runt. I mycket kallt klimat, kan detta nässlor dö för vintern. Nettle kommer att växa bra i en hink-sized pot, eller en frigolit låda, som ger människor som bor i lägenheter med begränsat utrymme, en möjlighet att använda örten.
Lesser Nettle (Urtica urens) Dog nässlor, Djävulens ört. Årlig buske, till 1 meter, med mindre blad än U. dioica. I Queensland, växer det under den kalla, vintermånaderna och inte spretar eller suga jord. Fine, stickande hårstrån täcker hela anläggningen, och kluster av små, vita / gröna blommor, form vid terminalen och blad axil poäng. Utbredning av utsäde.Anläggningen är säsongsbetonad och anpassningsbar till alla klimat.Skrubba Nässla (Urtica Incisa) hemma i Australien, en härdig perenn med upprätt stjälkar eller spretigt vana, liknande tillväxt och utseende till Urtica dioica. Ofta växer tätt längs bäckar och kanter regnskog, så se upp när bush promenader, eftersom det har en ond sting precis som U. dioica och U. urens.
Rami eller falskt Nettle (Boehmeria NIVEA) (P265) Chuma, vit nässla.Extremt tålig perenn buske 1-3 meter. Stora, vackra, hjärtformade blad, till 15cm lång, med grovt tandade blad marginaler. Den övre delen av blad är grön till färgen, och undersidan är vit och dunig. Anläggningen har inga stickande hårstrån. Vit / krämig blommor bildar i långa vippor, i bladvecken.Denna art skickar inte löpare, liksom de perenna nässlor, men skickar upprätt, rotting-liknande, klumpar stjälkar, runt basen av anläggningen.Rami är enkönade, monoik och under vissa förutsättningar, pseudodioecious och korsbefrukta.
... ... se Hur kan jag använda örter i mitt dagliga liv? för fulltext.
Serotonin förekommer i nässlor, och visar sig vara till stor nytta för många människor som lider av depression. Serotonin har en viktig roll som en neuro-sändare i det centrala nervsystemet. Forskning i Europa, den antiinflammatoriska potential nässlor, visade att örten har en mycket stark verkan att avaktivera cytokiner som vidmakthåller inflammatoriska förstörelse av brosk och ben. Därför kan nässlor hjälpa att hämma led-och benförstöring och bromsa utvecklingen av sjukdomen.
... ... se Hur kan jag använda örter i mitt dagliga liv? för fulltext.
Nettle är en rik källa av antioxidanter. Antioxidanter är viktiga för att skydda kroppen från fria radikaler. Vitaminer A, C och E i nässlor ger en rik källa till antioxidanter. Det finns överväldigande forskning visar att höga halter av antioxidanter, konsumeras dagligen, skydda mot grå starr, minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar, cancer och bromsa åldrandeprocessen. Vitamin A är viktigt för protein matsmältningen, bekämpa infektioner och för att bygga upp immunförsvaret. C-vitamin skyddar mot överdriven syra i kroppen. Vitamin C kallas ofta ungdomar vitamin och när vi åldras vi kräva ytterligare intag. 400 IU av vitamin E är den lägsta dagliga nivån för effektiv vård. Äta nässlor regelbundet kommer att öka intaget av vitamin E.. Nettle är en bra källa till vitamin D. Vitamin D är viktigt för muskelfunktionen, nerv-och glandular system och är av största betydelse för att reglera alla vitamin och mineral metabolism, inklusive upptag av kalcium. Nettle är en värdefull K-vitamin leverantör, avgörande för en god funktion i cirkulationssystemet, hjärta, lever, och processen för blodkoagulation. Nettle är en suverän ört för sitt rika mineralinnehållet: kalcium och magnesium för benbildning, kalium som kombinerar med järn för att transportera syre till cellerna, och eliminering av giftigt avfall, fosfor för att stimulera hjärnceller, klor för att underlätta matsmältningen, svavel att bygga starka nerver, bistå syre transport, och rena blodet, koppar för att skydda lungorna från smitta, och kiseldioxid (i en lätt absorberbar form) en mycket viktig mineral för cell föryngring. Studier i Polen visade att kvarts förekommer i de fina nålar, vilket gav 5 mg av löslig kiseldioxid, per 1 gram nässlor, när den extraheras som ett avkok. Att veta detta hjälper oss att förstå varför nässlor är så bra för hälsan. Kisel är ett viktigt mineral för friskt hår, hud och tänder och för att skydda mot skallighet, infektion, dålig syn, mental trötthet och nervös utmattning. Det är viktigt i bildandet av friska röda blodkroppar och blodcirkulationen. Silica-brist är ofta relaterad till bildandet av artros. Manfred Urs Koch, i "Skratta med hälsa" skriver, "Silica rika livsmedel skydda kroppen mot utvecklingen av cancervävnaden". Claire Swain, i sin bok, "Nettles", skriver att: "Silica är en av de många bra saker i nässlor. Kisel är en föryngrande ämne som fördröjer åldrandeprocessen genom att hålla cellerna friska "Två koppar nässlor infusion har alla vitaminer och mineraler du behöver för en dag.Och det är i deras naturliga, effektiva, komplexa former, inte syntetiska och delas upp som i piller. För att göra en infusion av nässlor:

 • placera ett uns av torkade örter i en Quart burk
 • fyll till toppen med varmt (ej kokande) vatten
 • locket ordentligt och låt dra i 4-8 timmar
 • Sila och drick

"Brännässlor örtteer har kalcium, magnesium. kalium, järn, krom, selen, spårämnen, klorofyll, och B-vitaminer. mangan, kisel, jod och natrium. De är också en stor källa till vitamin A, C och E, B komplex vitaminer och betakaroten. Jag använder Nettles regelbundet i min kost som en viktig källa för lätt att absorbera vitaminer och mineraler. " http://www.toddcaldecott.com/index.php/herbs/learning-herbs/313-nettle Plus många andra hälsofördelar: http://www.rain-tree.com/nettles.htm 


 


Nettles Leaf växtbaserade infusion 101. 

Använda örter säkert och enkelt Lär dig att förstå hur säkra - eller farliga - någon ört kan vara. 

Även känd som Urtica dioica, Brännässla, Common Nässla, Gerrais, Isirgan, Kazink, Ortiga, Grande Ortie , Ortie, Urtiga, Chichicaste och Brennessel 

Herbal anekdot: Nässla är en utmärkt källa till många mineraler och vitaminer, ger det ett rykte som en av de mest näringsrika örter tillgängliga. 

Traditionell användning: Allergier, cystit, njurar och urinblåsa stenar, urindrivande, sammandragande, psoriasis, acne. 

Nettles har sammandragande, slemlösande, galactagogue mjölkproducerande, tonic, anti-inflammatoriska, homeostatic och vätskedrivande egenskaper. 


"bioflavonoiderna i Nettle blad och rötter är generellt anti-inflammatoriska och anti-histamin. av magnesium i Nettle kan hjälpa övre luftvägssymtom, om astmatiker är magnesium-brist. Magnesium lindrar bronkial muskelspasmer och minskar histamin svar. The bor i Nettle kan vara till hjälp vid behandling av artros (OA) och reumatoid artrit (RA), eftersom det hjälper ben behålla kalcium och påverkar kroppens hormonsystem eftersom hormoner spelar en avgörande roll i att hjälpa kroppen bibehålla friska ben och leder. " http://www.nutrovita.com/info/nettle-herb.html
"Brännässla ( Urtica dioica ) bygger energi, stärker binjurarna, och sägs återställa ungdomlig flexibilitet att blodkärlen. En kopp nässlor infusion innehåller 500 milligram kalcium plus generösa mängder benuppbyggande magnesium, kalium, kisel, bor, och zink. Det är också ett utmärkt källa till vitamin A, D, E och K. För flexibla ben, ett friskt hjärta, tjockt hår, vacker hud, och massor av energi, gör vänner med syster brännässla. Det kan få dig att känna så bra du hoppa upp och motion. "http://www.menopause-metamorphosis.com/An_Article-healthy.htm 

"Grönt är färgen på växten energi. Plantorna med djupaste gröna ger dig mest energi. En daglig kopp nässlor infusion ökar energi utan kabeldragning dina nerver . Nässla stärker binjurarna, så att du kan tolerera mer stress med mindre skada och det ger näring immunförsvaret, alltför.. 

För att göra det: Sätt ett uns av torkade nässlor blad i en Quart burk Fyll till toppen med kokande vatten Cap.. tätt och branta minst fyra timmar (över natten är bra). Sila och drick. Jag lägger ca 1 kopp torra nässlor till 4 
dl vätska. 

kylskåp resten och konsumeras inom 36 timmar. (Leftovers kan användas som en hår skölja eller gödsel för dina krukväxter.) "http://www.susunweed.com/An_Article_Fatigue_AW3.htm 


Beståndsdelar

"myrsyra, histamin, serotonin, kolin, mineraler, klorofyll, aminosyror, lecitin, karotenoider, flavonoider, steroler, tanniner och vitaminer. Nettle huvudanläggning kemikalier är: acetofenon, acetylkolin, agglutininer, alkaloider, astragalin, smörsyra, caffeic syror, kolsyra, klorogensyra, klorofyll, kolin, kumarinsyra, folacin, myrsyra, friedelins, histamin, kaempherols, koproporphyrin, lektiner, lecitin, lignaner, linolsyra, linolensyra, neoolivil, palmitinsyra, pantotensyra, quercetin, kininsyra, skopoletin, secoisolariciresinol, serotonin, sitosteroler, stigmasterol, bärnstenssyra, terpener, violaxantin, och xantofyller " http://www.mountainroseherbs .com / lära / nettle_leaf.php NÄSSLA ROOT (Urtica dioica)


Nettle
BESKRIVNING: Nettle Root är en gammal europeisk ört som har funnits för evigt. Mottot för denna ört är, "The sting av Nettle Root är ingenting jämfört med de smärtor som det läker." Det var även används under andra världskriget för att göra grön färg för kamouflage färg på grund av de rika egenskaperna av klorofyll.Det är en ganska kraftfull ört när det är på jobbet. Det agerande är beroende av det neutraliserande urinsyra, vilket hjälper till att lindra reumatism. Eftersom det är rikt på järn det hjälper med cirkulation och med hypertoni. Det finns tannin i roten och detta hjälper till att läka och krympning av hemorrojder. Återigen på grund av de cirulatory fördelar, hjälper det med menstruation. Har också varit känt för att hjälpa till med prostata problem.
Potentiella fördelar: Nutritional stöd för att modulera balansen av vätska i prostata, blödningsrubbningar, blod reningsverk, bronkit, catarrhal villkor, diarré, dysenteri, högt blodtryck och reumatism. Den är rik på vitamin A, C, E, D, F och P med en hög proteinhalt tillsammans med svavel, natrium, koppar, kalcium, mangan, krom och zink.
Potentiella biverkningar: Okokta växten är giftig och kan ge njurskador.
Begagnade delar: Root
ALLMÄN ANVÄNDNING: Används i blödningsrubbningar, bronkit, catarrhal förhållanden, magbesvär, högt blodtryck, menstruation, reumatism, hudsjukdomar och näsblod.Brännässla översikt

utrymme
hårstrån, stickande och icke-stickande täcker bladen
och stjälkar av Brännässla

aka: vanlig brännässla, bränna hassel, bränn nässlor och bränna ogräs

Urtica dioica
Familj: Urticaceae

Blod reningsverk och Tonic

Ett av de mest effektiva örter för att avgifta blodet systemet och bygga upp blodet är Brännässla [1] . När du borstar mot denna ört huden blir levande med sin uppfriskande sting. Brännässla är ofta växer i närheten av gula docka , en annan utmärkt blod tonic och reningsverk, om du är stucken av nässlor gnida ett blad av Dock på stucken området kommer att ge omedelbar lindring. används för att stoppa alla färska Nettle blad typer av blödningar, på grund av sin höga K-vitamin innehåll.
Brännässla (Urtica dioica, Linn) Familj Urticaceae
Blommorna i Brännässla
utrymme
Fröna används mot hosta och andnöd. Personer med artrit uppmuntras att använda denna anläggning direkt på sina värkande leder, kommer det att stimulera blodet, vilket minskar smärtan. Kommersiell klorofyll vanligen erhålls från Nettles, många ton det är samlas årligen för att möta den växande efterfrågan på grund av dess potenta hälsofördelar. Brännässla kan göras till öl, som används som en te och kokta som en grönsak i soppa, stek är, eller användas i stället för spenat. När kokta eller värmas, det är inget sting från bladen. Blötläggning Nettles i vattnet kommer att ta bort de svidande kemikalier från anläggningen, vilket gör att de kan hanteras och ätas utan förekomst av sveda.


utrymme
Brännässla (Urtica dioica, Linn) Familj Urticaceae
En ung blommande stjälk
De unga bladen är oftast en mycket mer tilltalande och bladen är höga i näringsämnen och kan blandas med andra ingredienser för att göra en soppa rik på järn och kalcium. Krossning, matlagning eller hacka bladen inaktiverar svidande hårstrån. Nässlor kan användas i en mängd olika recept, de unga bladen har en liknande struktur som spenat eller andra gröna bladgrönsaker och är en mycket bra ersättare i alla recept. När plocka denna ört använda dina handskar, om du inte vill känna den uppfriskande sting erbjudanden känsla Nettle. För att hålla blodet rik och frisk och att avvärja anemi symptom denna örtte formel är en utmärkt blod konservator:

 • Blanda lika delar av torkad nässla, rölleka, gul docka och Peppermint tillsammans.
 • Häll en kopp kokande vatten över en tesked av blandningen ovan
 • branta för 20 minuter
 • Stam
 • dricka en kopp en halvtimme efter maten, eller göra en pott av te och dricker det kallt under dagen.
 • Du kanske vill lägga till honung om du vill.


Även om brännässlor eller urtica dioica kommer svida och orsaka utslag när ryggar och hår på blad och stjälkar kommer i kontakt med huden, är nässlor extrakt faktiskt lugnande. Nettle bladextraktet är effektiv vid behandling av hudproblem och inflammationer inklusive akne, eksem, insektsbett och utslag.
Skotten kan ätas. Men, vara mycket försiktig när plocka nässlor. Använd handskar för att undvika att bli stucken.När kokta, är de kemikalier som orsakar sveda elimineras.
Du kan lägga till dem till risotto, göra en nässla omelett eller lägga till det som en ingrediens till din gnocchi eller dumplings. Nässlor är mycket näringsrika. De innehåller kostfiber, vitamin A, C, D och K, kalcium, järn, mangan och kalium.
Nässlor innehåller helande och terapeutiska egenskaper och har använts för att behandla olika tillstånd och sjukdomar i århundraden. Än idag är nässlor ört används allmänt som ett hem botemedel för att behandla olika åkommor. En av de mest aktiva föreningarna i nässlor är quercetin som är en flavonoid, fytoöstrogen och en mycket potent antioxidant. Quercetin ger anti histamin och anti-inflammatoriska effekter.
En annan användbar växt förening som finns i nässlor är klorofyll. Bland dess många funktioner är att skydda magen, avgifta de interna systemen, hindrar gifter kommer in i blodsystemet och levererar magnesium till cellerna. Nässlor har också acetylkolin, betakaroten, glykosider, lignaner, lektiner, histamin, sitosterol, serotonin och tanniner.
Alla dessa välgörande växt föreningar är ansvariga för nässlor helande effekter. Här är en lista över några av de fördelar och medicinska användningar av nässlor.


Huskurer Använda brännässlor

Fördelar och medicinska användningar av Nettles

Nettle extrakt är bra för ögat hälsa. Den quercetin i nässlor hjälper till att blockera bildandet av grå starr.
Med nässlor ört eller dricka nässlor te orsakar en urindrivande effekt. Detta är bra, särskilt om du har vissa medicinska tillstånd såsom hjärtproblem, levercirros och högt blodtryck.
Brännässlor är bra för respiratorisk hälsa och kan behandla problem såsom bihåleinflammation och astma. Det används också som ett botemedel för att bekämpa allergier och hösnuva.
Nässlor kan sänka dåliga kolesterolvärden. En annan av fördelarna med brännässlor är att den har potential att minska inflammation i mag-tarmkanalen som orsakas av Crohns sjukdom, som är en inflammatorisk tarmsjukdom. Nettle extrakt även kan öka bentätheten. Stickande nässlor används också som ett naturligt botemedel mot depression. Studier visade att nässlor rot extrakt har förmågan att behandla godartad prostataförstoring eller förstorad prostata. När brännässla extrakt kombineras med sågpalmetto extrakt, resultatet är mer effektivt. Nettle ört även används vid behandling av artrit, gikt, reumatism, halsont och urinvägsinfektion.


Brännässla är infödd till Europa, men det har blivit etablerad i Nordamerika och nu växer i Kanada och över hela USA.
Det är mest känd för sin förmåga att provocera en imponerande utslag (urtikaria) som svider för upp till tolv timmar efter kontakt med de små giftiga hårstrån av anläggningen.
Brännässla måste ha varit mycket populär på en gång, eftersom det har så många användningsområden tilldelas genom folkmedicinen.
Det är inte känt i det här landet, men i Europa både blad och rötter listas i örtmedicin formularies. De späda skotten skördas innan de utvecklar stickande hårstrån, kokta och äts som en grönsak.
Enligt traditionen, kan saften stimulera hårväxt om den är kladdig på hårbotten.
Aktiva ingredienser
De blad och andra delar ovan jord av brännässla samlas medan anläggningen blommar (från juni till september). De innehåller flera mineralsalter, särskilt de av kalcium och kalium, samt kiselsyra (1 till 4 procent), vissa flyktiga oljor, och en blandning av flavonoider (upp till 1,8 procent).
Vitamin C och K och flera B-vitaminer är närvarande, med späda skotten är särskilt rik på vitamin C och karoten. De stickande hårstrån leverera histamin, myrsyra (som också finns i ant sticker), serotonin och acetylkolin.
I roten, som används för olika ändamål, beta-sitosterol och vissa besläktade föreningar utgöra så mycket som en procent av materialet och är sannolikt viktiga i aktiviteten av örten.
Brännässla rot innehåller också ett komplex av lektiner kända som Urtica dioica agglutinin (UDA) och flera polysackarider såsom glukaner och arabinogalactans, som tros att stimulera immunsystemet. Andra komponenter innefattar lignaner, fettsyror och skopoletin.
Använder
I Europa är brännässla blad och delar ovan jord används för att behandla problem i urinvägarna. Dessa delar av anläggningen fungerar som en mild urindrivande och är tagna med rikliga mängder av vätska för att spola ut en inflammerad urinblåsa eller urinvägarna. De används ibland för att förhindra bildning av njursten.
Ett te eller extrakt av ovan jord delar kan också tas som understödjande behandling för artrit smärta ("reumatism").
Dessutom kan en ande extraktet appliceras lokalt på värkande leder som liniment.
Traditionellt har brännässla används för att behandla astma och hosta, hastighet sårläkning, uppmuntra magsaftsekretion, och lindra spasmer i mag-tarmkanalen. När den appliceras på hårbotten, var det väntat att minska oiliness och åtgärda mjäll.
Kliniska bevis till stöd för dessa folk användningsområden saknas.
Försök för att utvärdera dess effektivitet för diabetes (en annan traditionell beteckning) visade att det väcker snarare än sänker blodsockret.
En dubbelblind studie utfördes för att testa brännässla användning av allergier (nysningar, snyftande, och rinnande näsa). En majoritet (57 procent) av deltagarna fann att örten var bättre än placebo vid behandling av dessa symtom.
Brännässla rot är en accepterad behandling i Europa för benign prostatahypertrofi (BPH, eller förstorad prostata).
Provrör studier som syftar till att förstå hur brännässla root kan fungera har hittat ett antal mekanismer: sex hormone binding globulin är avsevärt (67 procent) är mindre kapabla att ta tag testosteron och dihydrotestosteron (DHT), epidermal tillväxtfaktor i prostata celler inhiberas 53 procent av brännässla lektiner, extraktet har anti-inflammatorisk aktivitet och stör ett enzym (Na / K-ATPas) som är nödvändig för prostata celltillväxt.
Kliniska studier bekräftar att nässlor rot extrakt kan förbättra urinflöde och minska mängden urin kvar i blåsan efter tömning. Ännu viktigare för många män med förstorad prostata, hade antalet gånger patienterna att gå upp på natten för att kissa minskade signifikant.
I några studier har brännässla root förknippats med en minskning i prostata storlek, men annan forskning har misslyckats med att bekräfta denna effekt.
Dos
För blad, stjälkar och blommor: 8 till 12 g ört per dag, eller motsvarande.
Infusionen görs genom att hälla 2/3 kopp kokande vatten över 3 tsk (4 g) av ört, stöpning i tio minuter, och sila. Denna dos upprepas två till fyra gånger per dag.
För root: 600 till 1200 mg torkat extrakt per dag, eller 4 till 6 g dagligen av torkad rot tas som en infusion, eller 5 ml per dag av alkohol-baserade extraktet.
För att göra te: Lägg en rågad tesked av grovt pulvriserad rot i en kopp kallt vatten, koka upp och koka i en minut, sedan dra i tio minuter. Detta ger ungefär 1,5 g ört.
Brännässla kan tas för så länge det är till hjälp.
Särskilda försiktighetsåtgärder
Brännässla blad och delar ovan jord bör inte användas vid vätskeretention beror på hjärtsvikt eller njurproblem. Sådana allvarliga tillstånd kräver aktiv medicinsk ledning.
Gravida kvinnor ska inte använda denna ört.
Eftersom brännässla blad verkar för att höja blodsockret, bör diabetiker iaktta försiktighet och kontrollera blodsockret noggrant om de väljer att prova denna ört. Vänligen diskutera detta med din läkare.
Trots att symtomen av en förstorad prostata kan lindras med brännässla root, bör män inte själva diagnostisera detta tillstånd. En medicinsk diagnos krävs för att fastställa att orsaken till urin svårigheter säkert kan behandlas med ört och inte kräver läkarvård.
Regelbundna kontroller rekommenderas.
Biverkningar
Biverkningar är ovanliga för både ovan jord ört och rot. Mild mag upprörd har rapporterats med varje.
Dessutom är vissa människor utvecklar allergiska reaktioner såsom utslag efter att ha tagit brännässla blad. Om en sådan reaktion uppträder, bör örten avbrytas.
Kontakt med svidande hår av anläggningen kan orsaka smärta i tolv timmar eller mer. Någon som samlar växtmaterialet bör visa tillbörlig försiktighet.
Möjliga interaktioner
Inga interaktioner har rapporterats i litteraturen.

Brännässla för människa och trädgård

Brännässla, Urtica dioica,behöver knappast någon botanisk presentation. Alla känner igen den, alla vet att man kan göra läcker och soppa på de späda bladen och nu har Eva Robild och Annika Christensen lärt oss trädgårdsbloggare att göra pesto av nässla! Men jag gissar att det inte är särskilt många som har nässla i sitt husapotek eller som vet hur nässla ska anrättas för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig så många av de nyttiga ämnena som möjligt...

Att nässelvatten är ett utmärkt kvävegödningsmedel känner de flesta odlare till. Man lägger dem i vatten någon dag - och vattnar. Men det finns bättre sätt. Somliga försöker kanske bli av med bladlöss på rosor och annat genom att duscha med nässelvatten? Många har säkert samma erfarenhet som jag: efter någon dag är de attans krypen tillbaka igen. Andra tillvägagångssätt och övriga användningar av nässla i odlingen är ganska okända. I det här inlägget ska jag försöka ändra på det.

För människa

Brännässla innehåller vitaminer, särskilt antioxidanterna C-vitamin, xantofyll och karotin, samt histamin och en lång rad nyttiga mineraler, t.ex. järn, kalium, kalcium, fosfor, magnesium och lite selen. Hur mycket kroppen får ut av antioxidanterna och järnet beror på hur man anrättar nässlan:
- C-vitamin är vattenlösligt och förstörs vid kraftig uppvärmning och lång varmhållning. Om man förväller nässlor och häller bort vattnet förlorar man mycket av C-vitaminet som behövs för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig järnet.
- Man ska undvika att dricka mjölk till nässelmåltiden eftersom kalcium hämmar upptaget av järn. Även kaffe och te försämrar järnupptaget.
- Upptaget av xantofyll och karotin gynnas av uppvärmning och tillsats av fett som innehåller E-vitamin såsom olivolja och solrosolja.

När jag förväller nässlor till grönsås (pesto) blir det frånsilade vattnet ett gott och nyttigt te som dricks så snart det svalnat något. När jag gör soppa kokar jag först potatis och lök i en god grönsaksbuljong och låter de finhackade eller färskmixade nässlorna koka med på slutet tillsammans med en skvätt olja. Måltiden blir ännu nyttigare om man dricker citronvatten eller apelsinjos till.


En treveckors vårkur på nässelte är uppiggande, blodrenande, urindrivande, blodsockersänkande, förkylningsförebyggande. Till en stor kopp lägger jag 1/2 dl färska nässelskott i tygsilen, häller på kokande vatten och låter dra i 5-7 minuter. Två koppar om dagen. Ganska gott! De avsilade nässelskotten hamnar givetvis i trädgårdens nässelvattenhink om jag inte har en grönsakssoppa på gång. Man kan upprepa kuren efter ett uppehåll på 3-4 veckor.

Vissa hälsoexperter varnar gravida för nässelpreparat (missfallsrisk), andra rekommenderar det (järntillskott). Vad ska man tro? Däremot rekommenderar alla nässla till ammande mödrar eftersom den befrämjar mjölkproduktionen.

För trädgård


Trädgårdens växter drar troligen inte nytta av vitaminer - det tillverkar de själva - men nässlans kväve och alla mineralerna uppskattar de och nässelgiftet och de eteriska oljorna har också effekt.

Färska nässlor, torkade nässlor, nässelvatten, jästa nässlor – allt är användbart för olika specifika ändamål när det gäller odling. Jag tar beredningssätten i tur och ordning:

Färska nässlor
. Två nävar nässelblad i varje planteringsgrop för tomater och sättpotatis ger plantorna en rivstart. Man kan pröva att lägga hela nässelplantor som en mur runt odlingsland som brukar hemsökas av sniglar. Det kanske inte hjälper mot spanska skogssnigeln med småsniglarna kan avskräckas från att ta sig in.


Torkade nässlor. Om man lägger torkade nässlor tillsammans med äpplen håller de längre och bevarar aromen bättre. Även potatis och tomater mår bättre ihop med torkade nässlor. Nässlorna kan skördas för torkning under hela säsongen men bästa resultat får man under högsommaren. Bred ut på papper eller häng upp i knippen på garanterat skuggig och torr plats.

Nässelvatten. Packa massor av nässlor i en hink och häll på regnvatten så att det täcker. Efter två dygn kan man späda 1-5 och använda som stärkande och förebyggande gödselvatten. Särskilt gurka mår bra av nässelvatten. De flesta perenner och ettåringar uppskattar en slurk då och då men till ettåringarna brukar jag späda 1-15. Eftersom nässelvatten anses förebygga svampangrepp av olika slag brukar jag med jämna mellanrum duscha växter som kan råka ut för t.ex. mjöldagg. Jag vet inte om det kan förebygga svartfläckssjuka på rosor, men det skadar i alla fall inte att försöka.


Jästa nässlor
. Det här är dundermedicinen! Gör som till nässelvatten men ställ hinken under tak i ett avlägset hörn av trädgården och 2-3 veckor eller tills den värsta stanken har avtagit. Mot svarta löss på bönor, mot lökfluga och mot svampangrepp sprutar jag med den frånsilade brygden utspädd 1-5. En ännu starkare lösning, 1-3, kan prövas mot vita flygare men testa på en liten del av den angripna plantan först så att inte den far illa av själva medicinen!

Mot bladlöss på rosor m.m. brukar jag bara spruta med vatten och så stark stråle som växten tål, men om angreppen återkommer blir det jäst nässelvatten 1-5 spetsat med te på vitlöksklyftor!

När man skolar om eller planerar ut unga plantor kan man de dem ett stärkande rotbad av jästa nässlor som späds 1-20 med ljummet vatten.

De frånsilade fermenterade nässlorna myllar jag ner här och var i komposten för att sätta extra fart på nedbrytningen.

Till sist en bekännelse. Det händer att jag med vett och vilje planterar nässlor i mina rabatter och odlingsland! Perenner som ser lite ämliga ut piggnar till av sällskapet och aromatiska kryddväxter blir ännu mer aromatiska om man samplanterar med nässlor.38 kommentarer:

 1. Inte förtjust i nässlor. Dom bränns ju. En kompis skulle vara duktig förra våren o hela köket blev grönprickigt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag AMANDA KARIPETRA bor i USA, jag har lider av herpes, för
   många år, period av 7 år, utan botemedel. på en trogen dag såg jag en
   artikel på internet var en kvinna talade om läkare ISE och hur detta
   Läkaren botade henne permanent av HIV.
   Jag kontaktade honom via hans e-post: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM och berättade för honom om min sjukdom. Detta galler man botade min herpesinfektion sjukdom. Han skickade mig örtmedicin som botade mig helt. Idag I`m living
   glatt och fri från herpes. Jag hade avsluta på mig att det inte finns någon
   bota, är han ägare och grundare av ISE HERB FORSKNINGSCENTRUM [IHRC]
   Dr .ISE har botemedel mot HIV, Zika, HPV, astma, diabetes, syfilis, låg spermier
   räkna, cancer, galenskap, hepatit, bakterier och parasitinfektion och
   andra relaterade virusinfektion. Han fick tillbringa 15 år i öva
   spiritism, konsulter, med hjälp av örter och andliga metoder för att bota
   sjukdom över hela världen. Det främsta skälet jag skriver detta vittnesmål är
   att informera hela världen om hans stora gärningar, och han är en växtbaserade läkare
   som kan bota dödliga sjukdomar. Han är också en stor spell caster Jag hade inte
   se någon läkare så kraftfull som den här galler man, hade han rädda många liv.
   Du kan kontakta honom via; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM ...

   Radera
  2. Jag AMANDA KARIPETRA bor i USA, jag har lider av herpes, för
   många år, period av 7 år, utan botemedel. på en trogen dag såg jag en
   artikel på internet var en kvinna talade om läkare ISE och hur detta
   Läkaren botade henne permanent av HIV.
   Jag kontaktade honom via hans e-post: ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM och berättade för honom om min sjukdom. Detta galler man botade min herpesinfektion sjukdom. Han skickade mig örtmedicin som botade mig helt. Idag I`m living
   glatt och fri från herpes. Jag hade avsluta på mig att det inte finns någon
   bota, är han ägare och grundare av ISE HERB FORSKNINGSCENTRUM [IHRC]
   Dr .ISE har botemedel mot HIV, Zika, HPV, astma, diabetes, syfilis, låg spermier
   räkna, cancer, galenskap, hepatit, bakterier och parasitinfektion och
   andra relaterade virusinfektion. Han fick tillbringa 15 år i öva
   spiritism, konsulter, med hjälp av örter och andliga metoder för att bota
   sjukdom över hela världen. Det främsta skälet jag skriver detta vittnesmål är
   att informera hela världen om hans stora gärningar, och han är en växtbaserade läkare
   som kan bota dödliga sjukdomar. Han är också en stor spell caster Jag hade inte
   se någon läkare så kraftfull som den här galler man, hade han rädda många liv.
   Du kan kontakta honom via; ISESPIRITUALSPELLTEMPLE@GMAIL.COM ...

   Radera
 2. Det är gott också om soppan är rätt tillagad. Ha en skön kväll.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. I denna soppa finns det så mycket nyttigheter att jag borde ju vara frisk som en nötkärna efter att ha ätit den:)

   Radera
 3. Spam gillas INTE!
  Synd att vi i Sverige är dåliga på att ta vara på allt nyttigt som naturen har att erbjuda! Snart har vi glömt allt vad mormorsmor gjorde,tyvärr!:(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man borde faktiskt göra mer av sånt. Men vi har mycket arbete och annat som kommer ivägen för allting tar ju sin tid. Men jag ska iallafall försöka göra lite av det där goda som man aldrig gör annars.

   Radera
  2. Spam, jag får faktiskt hur mycket som helst om jag inte har ordverifieringen på. Mellan 15-30 om dagen.

   Radera
 4. Det är säkert gott med nässelsoppa, spenatsoppa är ju gott,på vissa ställen finns det ju massor av nässlor, synd bara att dom bränns så,hehe...
  Kramiz**  SvaraRadera
 5. i don't like to walk in it, however. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I agree, that is not so nice for the legs. Well, you have to let some one else pick them for you:)

   Radera
 6. Gott och nyttigt och...helt gratis! Jag plockade ofta det förr, här vet jag inte ens var det finns. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så att man gör saker i perioder. Förmodligen finns nässlan där du minst anar det.

   Radera
 7. Jag har aldrig testat att tillaga nåt sånt själv, spännande!

  SvaraRadera
 8. Ja då är det bara att gå ut och plocka ;)
  Har aldrig använt det i matlagning.
  Hoppas att du får en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitta ett bra recept om du inte hittar på ett själv:)
   Lycka till!

   Radera
 9. det gjorde jag förr. men inte nu längre. :)

  SvaraRadera
 10. Nässelsoppa är såååå gott! Lite konstigt att den dessutom är så nyttig också. Oftast är det ju det onyttiga som är godast ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många gånger är det så. Vissa saker längtar men verkligen efter när det närmar sig årstiden.

   Radera
 11. Oj,det är visst bra till det mesta. Jaha...bara att ge sig ut på nässelplockning, nu då ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt otroligt vadnässlant är rik på många nyttigheter. Det gör du rätt i som går ut och plockar lite.

   Radera
 12. det behvös ju så mycket för att det ska bli till en soppa men kanske, när de kommer upp lite mer, för visst har vi nässlor i vår trädgård också :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket behövs det inte. Man kan ju blanda i en massa andra goda saker i soppan också :)

   Radera
 13. ja brännässlor är toppen, de nya små som kommer på våren är rik på mycket :-)

  jo vi hade björn nära huset, nu är snön borta så man kan inte se om han stryker förbi här... :-) men det märks på hundarna om han är i närheten...

  ha en skön vår

  SvaraRadera
  Svar
  1. MAn skulle haft ögon i nacken när man vet att de finns i närheten.

   Radera
 14. Jag har inte hunnit se efter nässlorna än. En mycket nyttig växt är det ju. Mycket ute i naturen är mycket nyttigheter i.Här en del trädgårdsarbete,idag sådde vi grönsaksfrön för några dagar sedan satte vi potatis.kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går verkligen undan i naturen nu. Har planterat lite olika grönsaker också.
   Vi får hoppas på en god skörd.

   Radera
 15. Oj, vad mycket bra information om brännässlan. Jag har själv plockat och torkat för att sedan använda bl.a. i sallader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt riktigt gott och så himla nyttigt det är också :)

   Radera
 16. Hej tittare, är mitt namn Lugard Ella, och jag vill införa detta läkare som botade min HIV sjukdom Med sina mirakulösa och andliga krafter, naturläkemedel helande krafter och växtbaserade läkemedel från naturliga växtbaserade växter. DR.Maggi han är en ledande herbalist healer på hela den afrikanska kontinenten. Han använder rena natur naturläkemedel och hans förfäders krafter för att läka och lösa alla sjukdomar, infektioner samt lösa alla problem i människans natur, han är välsignad med en mycket kraftfull gåva att bota människor, han använder traditionell medicin och natur produkten att härda HIV och aIDS, galenskap, CANCER, ETC. Och även han gör kärlek trollformler och så många andra som,
  1-Love stava
  2-Money stavnings
  3-Lycka stavnings
  4-Job stava
  5-Exam stavnings
  6-Home problem Spell
  7-Instant Death Spell
  8-Kända Stava
  9-fruktbarhet ett barn
  10-lotteri spell.
  För mer information, e-post Dr.Maggi på (Maggiherbalcenter@gmail.com), ring eller honom med sitt telefonnummer + 2348148487280.THANK er och önskar er lycka till.

  SvaraRadera
 17. HUR JAG FÅR CURED FRÅN HERPES VIRUS Jag har diagnostiserats av HERPES Virus 2014 och jag har försökt allt jag kan för att bli botad men allt till ingen nytta tills jag såg ett inlägg i ett hälsofront om en växtbaserad man som förbereder växtbaserade läkemedel för att bota Alla slags sjukdomar inklusive HERPES-virus, jag tvivlade först om det var riktigt men bestämde mig för att försöka, när jag kontaktade denna herbalist via hans e-post och han förberedde en HERPES-örtbehandling och skickade den till mig via UPS-leveransföretagstjänsten, När jag fick denna växtbaserade botemedel gav han mig instruktioner om hur man ansöker det, när jag tillämpade det enligt anvisningarna, jag var helt botad av denna dödliga sjukdom inom 14 dagar efter användningen, är jag nu fri från den dödliga sjukdomen som heter herpes, Allt tack vare DR.MAGGI. Kontakta den här fantastiska växtbaserade stavningskanalen via hans email: Maggiherbalcenter@gmail.com eller ring honom på hans mobilnummer (+2347057375409) eller också Whatsap honom på +2348148487280.

  SvaraRadera
 18. HUR JAG FÅR CURED FRÅN HERPES VIRUS Jag har diagnostiserats av HERPES Virus 2014 och jag har försökt allt jag kan för att bli botad men allt till ingen nytta tills jag såg ett inlägg i ett hälsofront om en växtbaserad man som förbereder växtbaserade läkemedel för att bota Alla slags sjukdomar inklusive HERPES-virus, jag tvivlade först om det var riktigt men bestämde mig för att försöka, när jag kontaktade denna herbalist via hans e-post och han förberedde en HERPES-örtbehandling och skickade den till mig via UPS-leveransföretagstjänsten, När jag fick denna växtbaserade botemedel gav han mig instruktioner om hur man ansöker det, när jag tillämpade det enligt anvisningarna, jag var helt botad av denna dödliga sjukdom inom 14 dagar efter användningen, är jag nu fri från den dödliga sjukdomen som heter herpes, Allt tack vare DR.MAGGI. Kontakta den här fantastiska växtbaserade stavningskanalen via hans email: Maggiherbalcenter@gmail.com eller ring honom på hans mobilnummer (+2347057375409) eller också Whatsap honom på +2348148487280.

  SvaraRadera
 19. Hälsningar till allmänheten, jag vill berätta om hur jag var botad från hiv / aids av en läkare som heter Dr Maggi. Jag var surfa via Internet söker efter botemedel mot hiv och jag såg kommentarer från människor som talar om hur Doctor MAGGI botade dem. Jag var rädd eftersom jag aldrig trott på Internet men jag var övertyga att ge honom ett försök eftersom jag har inget hopp om botats av HIV / AIDS så jag beslutade att kontakta honom med sin e-post som noterades på kommentaren (dr.Maggiherbalcenter @ gmail.com) när jag kontaktade honom att han gav mig hopp och skicka en örtmedicin för mig att jag tog och det på allvar fungerade för mig, är en fri människa nu utan problem, min HIV resultat kom ut negativa. Jag ber för dig Dr MAGGI Gud ger dig evigt liv, ska du inte dö innan tiden för att vara en uppriktig och galler män. Är så glad, kan du också kontakta honom om du har något problem Email: dr.Maggiherbalcenter @ gmail.com eller Whats appar honom på 2348148487280.

  SvaraRadera
 20. 1382/5000
  Hej, alla mina namn är Komfam Jenny, jag är här för att vittna om en stor örtstavelse som heter Dr.MAGGI, som hjälpte mig att bota min HERPES SIMPLEX VIRUS. Jag blev smittad med HERPES SIMPLEX VIRUS 2013, jag gick till många sjukhus för botemedel men det fanns ingen lösning, så jag tänkte hur kan jag få en lösning så att min kropp kan vara okej. Så en dag gick jag på internet på nätet för att få veta mer om Herpes Simplex Virus jag kom över en recension av en dam som sa att hon fick hennes Herpes Simplex Virus härdad av En stor örtstavningscaster kallad Dr. MAGGI. Och hon gick också så långt för att släppa en e-postadress och inkluderade Dr. MAGGI-telefonnummer och rådgav vem som helst att kontakta Dr. MAGGI för någon form av hjälp. Så jag gav ett försök genom att kontakta honom via hans email och förklara mitt problem för honom. Han berättade för mig allt jag behöver göra och ger mig också instruktioner att ta, vilket jag följde ordentligt. Innan jag visste vad som händer efter två veckor blev HERPES SIMPLEX VIRUS som var i min kropp försvunnen. så om du också är hjärtadbruten av några dödliga sjukdomar som HERPES, HIV, bältros, låg spermieantal, HPV, Cancer, Hepatit B, ALS etc är den här stora mannen det bästa jag har sett och applåderar och om du behöver en hjälp för att bota någon form av sjukdom, kan du också maila honom via: Maggiherbalcenter@gmail.com eller ringa sitt telefonnummer 2347057375409.

  SvaraRadera
 21. Hej alla där ute har jag en mycket viktig historia att dela med dig om mitt pass liv och det som gör mig en väldigt glad kvinna idag för att komma hit och börja prata om det, jag är Sophia Nava från USA, är mycket glad att dela med mig av det här fantastiska nyheter om en stor och kraftfull DR Billy Mark Han som botade mig blodcancer som nästan tog mitt liv. Jag drabbades av denna sjukdom i 5 år jag kunde inte hitta botemedel jag gör inget annat än att gråta dag för dag tills jag en dag jobbade på något online när jag såg en blogg där en kvinna visade en kraftfull DR-prestanda online hur han hjälpte henne med hivens botemedel har jag inget val vid den tiden att tänka men tro på allt som kommer mitt sätt, jag var tvungen att ta kontakt och kontaktade honom för hjälp, hon nämnde också att han också kan bota någon form av sjukdom med örtmedicin , utan att slösa mer tid jag kontaktade honom på hans email (drbillymarkhealinghome@gmail.com) och förklarade alla mina problem för honom. Han berättade att jag inte skulle oroa mig för det längre, att han ska hjälpa mig först, jag trodde inte, Han sa att han kommer att förbereda en örtmedicin och att han skulle skicka den till mig. Dr sade att användningen av växtbaserade läkemedel enligt deras krav kan göra mycket för någon sökande där ute och jag började använda den, inte länge kände jag mig förändringar, två veckor senare gick jag till sjukhuset för en medicinsk kontroll och till min förvåning var jag helt botad av blodcancer. Jag är väldigt glad fylld med leende som jag är fri från sjukdom, tack och tack till Gud och DR Billy. Om du är utsatt för hiv, cancer, diabetes, lågt antal spam, behöver barn, äktenskapsproblem, astma, hjärnfog eller någon form av sjukdom, kontakta den här kraftfulla mannen via e-post (drbillymarkhealinghome@gmail.com) och du kan också nå honom på instagram eller twitter på drbillymarkhealinghome.

  SvaraRadera

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...