Translate

10 mars 2011

Inläggning av svamp i saltlake

Antingen svampen ska läggas in i saltlake eller olja, ska den först läggas i vinäger. Svampen förlorar då sin arom men
behåller fastheten och utseendet, så att den påminner om en förliden sommar.

Då en traditionell antipasto måste innehålla något pikant och syrlig för att reta aptiten är de här delikatesserna precis vad du behöver.

INLAGD SVAMP I SALTLAKE
Det är den mest ekonomiska metoden, men svampen måste blandas med lite olja innan den serveras för att mildra den skarpa smaken. Vinägersmaken kan mjukas upp med lite örtkryddor. 

Välj bara de spädaste exemplaren. De är minst larvangripna. Rensa svampen noga och skölj den. Svampen minskar ungefär hälften i storlek när den läggs in, ha det i minnet när du fyller burkarna. Burkarna ska ha skruvlock och vara steriliserade. 
Små burkar är bäst, eftersom en öppnad burk har begränsad hållbarhet. 

De här recepten är lagom till 2 kg rå svamp, som är rensad och skuren i lagom bitar. 

1 liter fin vit vinäger 
5 dl vatten 1 liten kvist färsk rosmarin några svartpepparkorn 
5 - 6 lagerblad 1 medelstor lök, skuren i klyftor 
2 vitlöksklyftor, skalade Blanda ingredienserna och koka i 15 min. 

Koka under tiden svampen i saltat vatten i 8 min. 
Låt svampen rinna av. 
Lyft ur svampen med steriliserad sked och fyll burkarna, lämna lite utrymme för lagen. 
Koka lagen ytterligare 10 min och låt den kallna. häll lagen över svampen så att den täcker. 
Svampen håller sig mycket länge. 
Låt svampen rinna av och blanda sedan i några droppar olivolja innan serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...