Ett användbart sätt att ta vara på en liten mängd svamp eller ett överflöd av olika sorter är att göra ett koncentrat av svampen för att ha i kylskåpet och använda till att smaksätta olika maträtter.
Rensa och skär svampen fint, lägg den i litet vatten och sjud tills den har givit ifrån sig så mycket vätska som möjligt.
Svampen blir nästan smaklös, men den kan användas till inläggning.
Sila ifrån vätskan i en kastrull och släng den om du inte vill äta den.
Lägg i en kvist rosmarin, lite salvia, några lagerblad, lite peppar och mycket salt.
Du kan förstärka smaken ytterligare genom att tillsätta torkad svamp och vitlök.
Sjud vätskan tills den tjocknar, häll upp i ren flaska och förvara i kylskåpet.
Du kommer att upptäcka vilken underbar krydda svampextraktet är.
Säkert tar det slut fortare än du anar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮
♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥
°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌