Translate

10 mars 2011

Svampextrakt

Ett användbart sätt att ta vara på en liten mängd svamp eller ett överflöd av olika sorter är att göra ett koncentrat av svampen för att ha i kylskåpet och använda till att smaksätta olika maträtter. 

Rensa och skär svampen fint, lägg den i litet vatten och sjud tills den har givit ifrån sig så mycket vätska som möjligt. 


Svampen blir nästan smaklös, men den kan användas till inläggning. 


Sila ifrån vätskan i en kastrull och släng den om du inte vill äta den. 


Lägg i en kvist rosmarin, lite salvia, några lagerblad, lite peppar och mycket salt.
Du kan förstärka smaken ytterligare genom att tillsätta torkad svamp och vitlök.
Sjud vätskan tills den tjocknar, häll upp i ren flaska och förvara i kylskåpet.
Du kommer att upptäcka vilken underbar krydda svampextraktet är.
Säkert tar det slut fortare än du anar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...