Translate

10 mars 2011

Konservering av svamp

Konservering genom sterilisering.
Grundprincipen för konservering av mat är att med en mycket stark upphettning ta död på mikroorganismer och att skydda maten från luftens påverkan. Det kan man göra genom sterilisering eller pastörisering. 

Det är på sätt och vis naturliga metoder, i den mening att varorna bevaras utan tillsatser av främmande ämnen, men man förlora lite i smak och konstistens. 

Det enda sättet av bevara tryfflar är genom konservering "au naturel", men de förlorar mycket av sin arom. 

Det är också möjligt att sterilisera färdiglagad mat, te.x sås på detta sätt. 
Genom att salta vattnet som du hettar upp burkarna i gör att det ökar några grader. 
Lägg handdukar mellan burkarna så skadas de inte när de får kallna helt i vattnet, innan du lyfter upp och kontrollerar dem. 
Innan du lägger svampen i burken ge den ett uppkok i lättsaltat vatten. 

Att använda tryckkokare är det enklaste och man vet att det blir riktigt hög temeratur. 
40 minuter under 4,5 kilos tryck. 

Det är faktiskt enklare att frysa in svampen istället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...