Translate

10 mars 2011

Saltning av svamp

Saltning måste vara det äldsta sättet att konservera föda på. 
Det används fortfarande mycket i Polen och Ryssland, både till fisk, kött, grönsaker och svamp. 

Metoden går enkelt ut på att täcka svampen riktligt med salt, som löses upp till en konserverande saltlake. 


TALLBLODRISKAN är den vanligaste sorten som saltas, men vilken späd, fast svamp som helst kan användas. 
När svampen är grundligt rensad ( den ska inte sköljas) och fri från smuts och eventuellt larver, varvas svamp - havs - eller - bergssalt i en stengodskruka, glas- eller plastburk. 

Beräkna en del salt till tre delar svamp. 
Börja och sluta med ett saltlager. 
Du kan lägga på nya lager salt och svamp allteftersom du hittar svamp. 
Tryck ner svampen och täck över väl. 

Skölj svampen och tillaga den utan att tillsätta mer salt. 

Var försiktig när du kryddar soppor och stuvningar, svampen ger rätten tillräcklig sälta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...