- 3 dl kornmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl rivna morötter
- 1 dl lever (gris-, nöt eller kycklinglever)
- 1 dl spenat
- 1 dl linfrö
Gör så här
- Riv morötterna
- Mal levern och spenaten
- Blanda alla ingredienser och häll ut på bakplåtspapper i braspanna eller form.
- Sätt in i 200° ugn och låt stå i cirka 20-30 minuter, tills ”kakan” fått fin färg.
- Tag ut och skär i lagom bitar
- Sänk värmen till 100o, ställ in plåten igen och låt torka i cirka 2 timmar
- (blir kexen för mörka, sänk till 75°)
- Vänd på kexen och torka ytterligare i 1-2 timmar.
- Tag ut och känn så att kexen är torra.
- Stäng av värmen, öppna ugnsluckan och låt stå i ugnen under natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮
♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥
°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌