Translate

23 mars 2011

Leverkex

  • 3 dl kornmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl lever (gris-, nöt eller kycklinglever)
  • 1 dl spenat
  • 1 dl linfrö
Gör så här
  1. Riv morötterna
  2. Mal levern och spenaten
  3. Blanda alla ingredienser och häll ut på bakplåtspapper i braspanna eller form.
  4. Sätt in i 200° ugn och låt stå i cirka 20-30 minuter, tills ”kakan” fått fin färg.
  5. Tag ut och skär i lagom bitar
  6. Sänk värmen till 100o, ställ in plåten igen och låt torka i cirka 2 timmar
  7. (blir kexen för mörka, sänk till 75°)
  8. Vänd på kexen och torka ytterligare i 1-2 timmar.
  9. Tag ut och känn så att kexen är torra.
  10. Stäng av värmen, öppna ugnsluckan och låt stå i ugnen under natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...