Translate

10 mars 2011

Majsfläta

Brödet blir saftigt och gott som det är, dessutom är det lämpligt att rosta.
Det här behövs:
3½ dl mjölk
6 dl vatten
4 msk majsolja
50 g jäst
2 msk socker
1 msk salt
1 dl majskorrn (från burk)
1 dl polentagryn
ca 25 dl vetemjöl
Pensling: Uppvispat ägg
Ugn: 200°
Gör så här:
1. Värm mjölk och vatten till ca: 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet.
2. Tillsätt socker, salt och majskorn och blanda väl. Arbeta in polentagrynen och det mesta av mjölet så att degen släpper på bunkens kanter.
3. Jäs degen i ca 60 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 2 delar och varje del i 3 bitar. Forma dessa till långa rullar som flätas.
4. Lägg flätorna på bakpappersklädd plåt eller i bakformar. Jäs ytterligare ca 20 minuter. Pensla med ägg.
5. Grädda bröden ca 40 minuter i den nedre delen av ugnen. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Det går bra att frysa. TIPS! Brödet är klart, när det har fått fin färg och låter ihåligt när man knackar det i botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...