Translate

10 mars 2011

Rabarberchutney

Chutney är fantastiskt gott till  sommarens grillade rätter av fläskkött.
Det här behövs:
600g rabarber
2 gula lökar
1 äpple
½ dl russin
½ tsk malen vitpeppar
1 tsk malen kryddpeppar
1 tsk malen kanel
6 dl socker
½ dl ättiksprit (12%)
1 ¼ dl vatten
1. Skala rabarberberna om den är grov. Skär stjälkarna i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skala och hacka lökarna.
2. Lägg rabarber, äpple, lök, russin, kryddor. socker, vatten och ättiksprit i en gryta.
3. Låt allt koka på svag värme tills massan har tjocknat, ca 1 timme. Rör om då och då i chutneyn.
4. Häll upp chutneyn på varma, väl rengjorda bensoalsköljda glasburkar. Tillslut dem genast. Förvara chutneyn i kylskåpet. Den är hållbar 3-4 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...