Translate

20 april 2011

Tonifierade Örter för att stärka kropp och själ hos hundar och till viss del även för katter.

För länge sedan tuggade djur på
vide-bark eller åt en växt som heter älgört när
de hade muskel- eller skelett-smärtor.
När de lämnas på egen hand, söker våra sällskapsdjur
instinktivt särskilda växter som hjälper dem med hälsan.

Nedan följer några växter som hjälper kroppen att eliminera toxiner och stimulera reningsprocessen i levern. De hjälper också till att stimulera byggstenarna som stärker organ, körtlar och vävnad i specifika delar av kroppen - såsom att stärka hjärtat eller hjälpa matsmältningsorganet.

PSYLLIUM, CIKORA och LÄKEMALVAROT är en kombination för att ge lättsmälta fibrer som lugnar och ger näring till matsmältningssystemet och samtidigt minskar insulinnivån.

KARDBORREROT, NÄSSLA, BOCKHORNKLÖVER, LAKRISROT och MJÖLKTISTEL Kroniska njur- och leverskador är ett vanligt hälsoproblem hos sällskapshundar och katter och dessa örter ger skyddande antioxidanter som skyddar och stärker levern. Bockhornsklöver är urin-drivande  tonifierar och allmänt stimulerar systemet men speciellt urin-organen.

FÄNKÅL, GURKMEJA och KAMOMILL lugnar och tonifierar matsmältningskanalen. Fänkål har ytterligare påverkan som antiinflammatorisk och kamomill innehåller essentiella oljor med starka hud och antiklieffekt.

HAVTORN och MYNTABLAD är näringsrika örter som ger en ökad näringsmässig knuff. Anses generellt stimulerande, renande och stärkande för hela kroppen, dessa örter är utmärkta aptitstimulerare och har exceptionella näringsmässiga egenskaper med mineraler, klorofyll och vitaminer.

RINGBLOMMOR och ENBÄR är rika på flavonider - växtbaserade antioxidanter som skyddar kroppen mot cellförstörande fria radikaler, och haren hypoglykemisk effekt genom att minska blodsocker variationerna, hjälper till att sakta ner magens tömningstid och understödja matsmältning.

ALFALFA och SOMMARKYNDEL är näringsrika örter som ger ett extra näringstillskott. Utmärkta för att stimulera aptiten och uppiggande, dessa örter har exceptionellt näringsrika egenskaper med mineraler, klorofyll och vitaminer.
Alalfa (Lucern) har en sammansättning som omfattar 65 viktiga näringsämnen! Alfalfa är bl.a. extremt rikt  på betakaroten och klorofyll. Betakarotener är en provitamin som kroppen omvandlas till A-vitamin. Fler forskningsresultat visar klart att A-vitamin motverkar cancer.

HAVRE är också en långsam kolhydrat som saktar ner farten på energiutsläppet och ger en jämnare blodsockerkurva. Havre har lågt gluten-innehåll men är rikt på protein, vitaminer och mineraler.

KORN fullkorn och lågt fettinnehåll, en bra källa för både lösliga och olösliga fibrer och selen. Korn är också en bra källa för fosfor, koppar och magnesium.

MORÖTTER är rikt på betakaroten - förstadiet till A-vitamin. Morötter är b.l.a bra för pigmenteringen, pälskonditionen, synen och magen.

ALGER - KNÖLTÅNG (Ascophyllum Nodosum) är extremt rikt på vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror  Alger avger alginater som angriper tungmetaller i kroppen och för dem med sig ut "den naturliga vägen". De påverkar sammansättningen på saliven, reducerar plack och ger god munhygien.

SOLROSOLJA är rik på E-vitamin.

LINFRÖ är en källa för Omega3 fettsyror.

MASKROS innehåller viktiga antioxidanter och betakaroten och verkar stärkande på immunförvaret. Örter är grunden för läkemedel och bör generellt sett inte ges terapeutiskt (större doser) under längre perioder, men maskros i små underhållsdoser är riskfritt.

SNÄRJMÅRA - hundar älskar snärjmåra! Vem har inte sett hundarna "beta" av den på sommaren? Snärjmåra är känd för att stärka urinvägarna och verka blodtrycksreglerade samtidigt som den underhåller hud och päls. Örter är grunden för läkemedel och bör generellt sett inte ges terapeutiskt (större doser) under längre perioder, men snäjmåra i små underhållsdoser är riskfritt.

TRANBÄR är en naturlig källa för C-vitamin och antioxidanter. Hundar kan själva producera c-vitamin men långt ifrån tillräckligt har forskning visat. C-vitamin spelar bl. a. en viktig roll i förebyggandet av led-besvär och verkar inflammationshämmande.

RÅRIS (brunt ris) är den kolhydrat-källa som har högst smältbarhet i förhållande till insulinpåverkan. Det räknas alltså som en "långsam kolhydrat". Brunt ris har skalet kvar och det är just i skalet som kost-fibrer  vitaminer och mineraler finns. Alltså är det mer näringsrikt än vitt ris, som skalet är avskalat och polerat.

HIRS är näringsrikt, glutenfritt, rikt på B-vitaminer, verkar prebiotica, hjälper till att hålla tarmen fuktig, samt verkar basgörande, har lågt glykemiskt index och är lättsmält. Hirs verkar hälsosamt på magen, mjälten och bukspottkörteln. Hirs är kort sagt en utmärkt kolhydrat-källa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...