Translate

10 mars 2011

Svamp Soya

7,5hg rensad mörksporig svamp
55g salt,helst havsalt
3,5dl rödvinsvinäger
0,25dl finhackad lök
1/2tsk svartpeppar korn
0,5 krm cayennpeppar
0,25 tsk timjan
1 tsk krossad muskot blomma
0,25 tsk hela nejlikor
c:a 1,5 cm kanel 


Hacka svampen och lägg den i en stor skål. Strö över saltet och täck med lock. 


Låt det stå 2-3 dagar på en kall plats. 


Rör om ibland och kläm sönder svampen till mos med en träslev eller potatisstöt. 


Häll över svampmoset i en tjockbottnad gryta och tillsätt resten av ingredienserna. 


Sjud sakta i cirka 2 timmar. 


Om man inte sätter på lock under tiden, så kokar svampsojan lättare ihop och får mera koncentrerad smak. Sila svampsojan genom en silduk. 


Häll över på väl rengjorda flaskor, helst steriliserade. 


Fyll flaskorna ända upp och sätt på tätt slutande lock. Förvara dem på en kall plats. 


Efter det att svampsojan silas kan man eventuellt låta den stå till nästa dag för att klarna. 


Då hälls den försiktigt över i en annan kastrull, så att bottensatsen inte kommer med. 

Svamsojan får sedan ett uppkok och hälls varm på flaskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...