Translate

10 mars 2011

Leverkex

Många hundar reagerar med lös mage om de äter för mycket lever.
Bakar man istället lever- kex och drygar ut levern, tål de det bättre.

Koka och mixa en bit lever, spar och blanda med kokvattnet, sen blandas levervällingen med olika mjölsorter (ger bäst närings och fiberinnehåll) som vetemjöl, rågmjöl eller grahamsmjöl.
Ett par dl filmjölk, en skvätt matolja, ett par ägg
(man kan mala och blanda i ett antal hundvitamin tabletter),  och även riva i ett par morötter.

Denna deg delas sedan i lika stora bitar i storlek som ett par knytnävar vardera,
en bit kavlas tunt ut på en plåt.
Övriga kex kan frysas för att smidigt kunna baka fler när man vill.

Kör plåten i  ca:150 grader  tills den tunna kakan börjat stelna.

Skär kakan i rutor, lagom stora (tips pizzakniv) och sänk värmen till ca 50-75 grader.
Värm kakan så i ett par timmar och vänd då och då på bitarna tills de är hårda.

Kexen förvaras i burk i rumstemperatur.
Detta godis är det lite mer pyssel med, det överträffar det mesta i smak, tycker de flesta hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♫♪ En riktigt magisk dag önskar jag DIG och vet du, ...¸.•°`♥✿⊱╮

♥ DÄR SATT DJUREN OCH TITTADE
PÅ STJÄRNORNA
AV SAMMA ANLEDNING SOM DE
TITTADE PÅ DEM. ♥

°`♥✿✿⊱╮★♥-♥-♥-✿-✿-♡♡♡---彡☆ ☺ ¸.•°`♥✿⊱╮♥ ♥ ★🌺☀️🙌

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...